More
  beginingCryptocurrenciesBitcoinMissing crypto queen Ruzha Ignatova owns 230,000 bitcoins

  Missing crypto queen Ruzha Ignatova owns 230,000 bitcoins

  Една от ръководителите на най-големите криптопонци схеми, Руджа Игнатова на Onecoin, известна иначе като „Cryptoqueen“, твърди, че притежава 230 000 биткойна на стойност над 11 милиарда долара днес. Съдебните документи, подадени от жертви на схемата Onecoin, показват, че тя е получила биткойните от член на емирско кралско семейство в Дубай.

  Cryptoqueen на Onecoin може да има 11 милиарда долара в биткойн

  Ружа Игнатова от Onecoin е мистериозна жена, която вече повече от три години е в бягство. Игнатова основава Onecoin в съгласие със Себастиан Гринууд и брат й Константин Игнатов. Onecoin Ponzi беше предприятие за маркетинг на няколко нива (MLM), което включваше пакети, които привидно бяха привързани към блокчейн мрежа.

  Игнатова и нейните кохорти казаха на обществеността, че Onecoin ще бъде най-доминиращият крипто актив и в крайна сметка ще бъде „убиец на bitcoins “. Поради своята организационна структура и измамни претенции, крипто общността веднага предупреди хората за операциите на Onecoin.

  Съдебният иск твърди, че „Криптокуинът“ на Onecoin Ружа Игнатова притежава 230 000 биткойни
  Ружа Игнатова от Onecoin, известна иначе като изчезналата „Криптокуен“.

  Onecoin стартира на 16 септември 2014 г. и до 2015 г. Комисията за финансов надзор на България (FSC) издаде предупреждение за проекта. Седалището на Ponzi е със седалище в България, но е регистрирано като офшорна компания в Дубай, а дъщерното му дружество Onelife Network е регистрирано в Белиз.

  В края на 2016 г. започнаха да се показват пукнатини и разследващите заявиха, че проектът никога не е използвал никакъв тип блокчейн технология. През 2017 г. американските правоохранителни органи изпратиха тайна заповед за ареста на Игнатова и Криптокуинът изчезна .

  Съдебният иск твърди, че „Криптокуинът“ на Onecoin Ружа Игнатова притежава 230 000 биткойни
  Ружа Игнатова от Onecoin и съоснователят на Себастиан Гринууд.

  Себастиан Гринууд беше арестуван през 2018 г., а брат й Константин Игнатов беше арестуван в Лос Анджелис през март 2019 г. Оттогава основателите се занимават с няколко съдебни дела, тъй като американските прокурори твърдят, че Onecoin измамно е взел 4 милиарда долара от глобални участници.

  Константин Игнатов се призна за виновен за измами и пране на пари през ноември 2019 г., но Cryptoqueen никога не е бил хванат. Сега съдебно завеждане на жертви на схемата Onecoin показва, че Ружа Игнатова може да има милиарди биткойни.

  Привилегиите на Ружа Игнатова в Дубай и предполагаемата й връзка с член на емиратско кралско семейство

  Докладите сочат, че Cryptoqueen може да има сметка в Дубай на стойност 500 милиона долара, но документите също така твърдят, че Ружа Игнатова е можела да получи 230 000 BTC . Докладите твърдят, че тя е получила биткойните на стойност 11 милиарда долара от шейх Сауд, който е син на един от най-богатите лица в Дубай.

  Съдебният иск твърди, че „Криптокуинът“ на Onecoin Ружа Игнатова притежава 230 000 биткойни
  Снимките, получени от Behind MLM, и съдебните дела показват, че привидните отношения на Cryptoqueen с Шейк Сауд са улеснили пътуването й в чужбина.

  Точните подробности за транзакциите са неясни, но се твърди, че сделката се е осъществила през октомври 2017 г., когато BTC се търгуваше за около $ 6k за брой. Зад MLM се казва, че предполагаемата връзка на Cryptoqueen с Sheik Saoud „идва с предимства“.

  Съдебният иск твърди, че „Криптокуинът“ на Onecoin Ружа Игнатова притежава 230 000 биткойни
  Така нареченият Onecoin договор за 230 000 BTC .

  Ружа Игнатова е успяла да получи „дипломатически грамоти“ от Междуправителствения фонд за съвместно действие за върхови постижения (ICAFE) и Обединените арабски емирства (ОАЕ). Зад доклада на MLM се подчертава, че „Игнатова е могла да пътува безнаказано“. В статия, публикувана от финансовия колумнист Рик Стивс, се обяснява, че бившият агент по недвижими имоти Мимун Мадани също е замесен.

  „Схемата на Понци насочи милиарди към банки и недвижими имоти в Дубай, където се твърди, че са били подпомагани от негово превъзходителство шейх Сауд бин Фейсал Ал Касими и бивш агент по недвижими имоти Мимун Мадани“, пише Стивс. Репортерът също така описа транзакцията между богатите лица, базирани в ОАЕ, за които се твърди, че са й дали хиляди биткойни. Статията отбелязва:

  Шейх Ал Касими, в добре документирана и засвидетелствана транзакция, връчи четири твърди портфейла (USB устройства), съдържащи 230 000 биткойни, на стойност около 50 милиона долара в замяна на сега замразените банкови сметки [Onecoin], други активи и недвижими имоти в ОАЕ на стойност може би 1 милиард долара.

  Зад изследователите на МЛМ казват, че изчезването на Игнатова се дължи на няколко места и вероятно смърт. Безброй доклади през последните няколко години предполагат, че Игнатова може да се намира в региона на ОАЕ, Русия или Гърция. Освен това изследователите обясняват, че Обединените арабски емирства и САЩ не споделят договор за екстрадиция.

  Адвокатът, представляващ жертвите, д-р Джонатан Леви обвинява ситуацията като цяло за дигиталната валутна екосистема.

  „Регулаторите изглежда забравят факта, че основната цел на криптовалутата е да улеснява и възнаграждава престъпници като Ружа Игнатова. Неслучайно Игнатова е основният бенефициент на биткойн балона “, подчерта Леви, адвокатът на ищеца.

  Source

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 2 Average rating: 5]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…