More
  beginingCryptocurrenciesAltcoinsBuilding DApps with Bubble plugin without code + Nexus.io

  Building DApps with Bubble plugin without code + Nexus.io

  Приставката Bubble без код на Nexus ви позволява да създавате Web3 приложения в Nexus blockchain с помощта на REST API.

  Приставка Nexus Bubble

  Bubble е лидер в движението без код, което предлага мощен уеб редактор с точка и щракване и платформа за хостинг в облак, която позволява на потребителите да създават напълно адаптивни уеб приложения. Екипът на Nexus provided балон плъгин, който съдържа няколко извиквания на API, които взаимодействат директно с Nexus blockchain. Плъгинът ви позволява да създавате DApps, които използват Nexus Assets , които са подобни на NFT (Non Fungible Tokens) и обикновените токени, без никакви умения за кодиране.

  На ниво счетоводна книга Nexus изгради революционна транзакционна архитектура, наречена „ Вериги за подписи “, която заменя наследеното UTxO и така наречените модели, базирани на акаунти, за да опрости разработването на приложения. Веригата за подписи е личен трезор, съдържащ историческия запис на всяка отделна транзакция и собствеността върху цифровите активи на един потребител в блокчейна и е достъпен с генерирани от потребителя идентификационни данни (потребителско име, парола и ПИН) от децентрализирана система за вход, която може да бъде интегриран във всяко DApp. Сигнатурните вериги също премахват ръчната зависимост от плъгини за управление на ключове като MetaMask.

  С Nexus можете да съхранявате и/или да токенизирате вашите данни/съдържание с Nexus Assets . Те са подобни на NFT (незаменими токени), въпреки че са по-лесни за използване и осигуряват динамична функционалност, тъй като имат възможност да направят полетата с данни променливи (променяеми) или неизменни (непроменими). ​​Историята на собствеността на NFT се записва на блокчейн, а те също могат да записват историята на промените в данните, съдържащи се в NFT. Ето защо тази технология е идеална за изграждане на приложения, където се изисква история на транзакционни данни — т.е. вериги за доставки, проследяване на пощенски услуги, документи за земя/недвижим имот, сертификати за автентичност (CoA), за да назовем само няколко. Както и създаването на идеален механизъм за съхранение на данни за Web3 или metaVerse. Прочетете повече за възможните приложения here .

  Нашият P2P пазарен API и Query DSL в момента са в тестване и скоро ще бъдат добавени към приставката за балончета. Това ще позволи на всеки да изгради токенизирани peer-to-peer NFT пазари, галерии за визуално изкуство, платформи за стрийминг на музика и видео, социални мрежи и много други услуги, творения и идеи за ерата на Web3. 

  Nexus DApps в процес на разработка на Bubble

  Ето някои от проектите, използващи силата на създаването на DApp без код:

  • Free and Equal DApp е асистент за избори, който насърчава прозрачността и дава възможност на избирателите с информация за всички техни избори на кандидати.

  • Witness’d е базирана на местоположение социална мрежа, която плаща на потребителите за публикуване на съдържание с помощта на Nexus монети и автоматично превръща съдържанието им в социални NFT. NFT са показани в социалната емисия и на пазара заедно с NFT за изкуство и музика. Токените осигуряват на частните общности сигурен достъп и допълнителни възможности за приходи. 

  • Socyty is токенизирана и геймифицирана социална мрежа, която свързва хората с други съмишленици, за да споделят мисли, идеи и да откриват нови марки, места, събития и преживявания в непосредствена близост.

  • Digitality Rocks е NFT Marketplace от Ajion, който позволява на потребителите да купуват, продават, създават и споделят своите творения под формата на незаменими токени.

  b140c229ea6793ad19e152e0ca940218e07138ab5b1a106c21c3b7e9b9a7017d.png

   

  Функционалност на Bubble Plugin на Nexus:

  • Създаване и управление на потребителски акаунт (верига за подписи)
  • Създайте и извлечете акаунт в портфейла на NXS
  • Изпращане на NXS (дебит)
  • Избройте транзакциите по сметката
  • Създавайте и извличайте заменими токени
  • Създайте акаунти с токен
  • Изпращане на заменяеми токени (дебит)
  • Избройте транзакции с токени и сметки
  • Създаване на незаменими токени (NFT) 
  • Съхранявайте произволните данни на активите във веригата
  • Прехвърляне на NFT към други потребители
  • Токенизация на NFT
  • Извличане на блокчейн данни — блокове и транзакции
  • Извличане на блокчейн данни (блокове, транзакции)
  2ff74d597368a271df31ae538c19bd7de02536fa0095bbb9ca7c0790a6cd7e6b.png

   

  Къде да започна?

  Тук можете да прочетете подробно ръководство за това как да започнете да използвате блокчейн плъгина on Nexus . Препоръчваме ви да започнете да проучвате всички функции, като използвате наличните тестови мрежи или да създадете своя собствена частна мрежа. 

  Относно Nexus

  Nexus.io (NXS) изгражда нов интернет, задвижван от операционна система, базирана на blockchain (LX-OS) и протокол за маршрутизиране (Nexus Protocol) , създавайки разпределени сателитни констелации и наземно доставяне на съдържание и периферни изчисления. В основата на основата е Nexus TAO Framework, седемслоен софтуерен стек, който позволява опростено изпълнение на интелигентни договори, децентрализирани приложения (DApps) , токени и незаменими токени (NFT, т.е. активи) чрез набор от разширяеми интерфейси за програмиране на приложения (API).

  Договори: Nexus доставя 64-битова виртуална машина, базирана на регистър, като сърцето на своя интелигентен договорен механизъм. Пакет от API дава на разработчиците достъп до множество готови функции на договори. Това освобождава разработчиците на DApp от тежестта на изучаването на език за интелигентен договор.

  Жетони и активи (NFT) : Основното създаване на токени е лесно дори за нетехнически лица с портфейла на Nexus за настолни компютри. Произволните данни могат да се съхраняват в блокчейна на Nexus под формата на активи. След като бъдат създадени, активите могат да бъдат прехвърляни по други сметки по избор с определени условия на договора (т.е. замяна на NXS / жетони).

  Лесна употреба: SigChains на Nexus адресира основното ограничение за blockchain – управление на частни ключове. Потребителите могат да влизат в своя Nexus портфейл с потребителско име, парола и ПИН, осигурявайки достъп до всички акаунти, токени и активи. Това премахва необходимостта от архивиране на файлове на wallet.dat и управление на лични ключове.

  База данни: За разлика от повечето други блокчейни, които разчитат на LevelDB на Google или BerkeleyDB на Oracle за съхранение на блокчейн, Nexus разработи база данни на по- ниско ниво (LLD), която превъзхожда повечето двигатели за съхранение с порядък и остава постоянно време, което означава, че не се забавя като добавяте още данни към него.

  Сигурност: Моделът за сигурност на Nexus използва много слоеве на излишък, за да осигури сигурност на системата. Основните методи включват използване на уникално генерирани частни ключове за всяка транзакция (намаляване на прозореца за атака) и вторично използване на Quantum Resistant (QR) криптография като FALCON и SABRE.

  Уебсайт Nexus.io

  Ресурсен център

  Екип на Nexus

  Пътна карта

  Бели книги

  Nexus Github

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 0 Average rating: 0]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…