More
  beginingBlockchainAnalyzesНарушаване закона за мълчанието – Бившият правителствен регулатор на САЩ казва, че...

  Breaking the Act of Silence – Former US Government Regulator Says Bitcoin Is a Tool for Social Justice

  Много хора в широката общественост вярват, че сегашната парична и финансова система, в която живеем, винаги е била там и винаги ще бъде там. Много малко хора най-накрая осъзнават, че паричните и финансовите системи, които хората са въвели, имат ограничен живот.

  Някои системи издържат по-дълго от други, но всички в крайна сметка достигат своите граници с течение на времето. Това ни учи световната история. Сегашната система е въведена едностранно от Ричард Никсън през август 1971 г. Тази система, която може би сте си помислили, че е нечуплива, е много млада по световните стандарти, след като е навършила 50 години през 2021 г.

  Макар и сравнително млада, тази система вече показва своите граници много пъти през последните години. Все повече хора осъзнават, че сегашната система е дефектна и не може да се поправи. Разбира се, далеч не сме свидетели на масова осведоменост. Нещата обаче бавно се събират.

  Пандемията от COVID-19 и паричната политика, провеждана от централните банки на големите световни икономики, подчертаха недостатъците на настоящата система, както никога досега. В същото време биткойн преживя третото халвинг в историята си през май 2020 г.

  Имахте две системи с противоположни философии, които се сблъскват. От една страна, сегашната система с количественото облекчаване, практикувано от Фед. От друга страна, биткойн с количествено втвърдяване , което има за цел да даде повече стойност на единиците, които вече са в обращение средно на всеки 4 години.

  Тези, които работят в рамките на настоящата система, имат мисията да я спасят на всяка цена

  Тази реалност, която ви разкривам, е известна на всички могъщи хора начело на сегашната парична и финансова система. Всички знаят, че сегашната система няма да издържи още 50 години такава, каквато е. Тази несправедлива система, която изключва мнозинството от хора по света, като същевременно прави разлика между индивиди въз основа на тяхната раса, пол или социална класа, не е устойчива.

  И все пак всеки, който работи в рамките на настоящата система, има същото отношение: защитавайте системата на всяка цена. Системата трябва да бъде спасена независимо от всичко. Залогът е много голям за привилегированите хора, които се възползват от тази система. Те не искат преразпределение на картите, което би позволило по-голямо равенство.

  Това ще ги събори от пиедестала им и също така ще изисква пълно преосмисляне от тяхна страна. Повечето от хората, които се възползват напълно от несправедливостта на настоящата система, са се научили как да се възползват максимално от нея. Те не искат да започнат отначало в друга система. Е, нула е голяма дума, тъй като те биха могли да прегърнат биткойн революцията и все още да се възползват много в момента.

  Нека просто кажем, че тези хора не искат система, в която нямат безплатен пропуск в сравнение с останалите потребители. Всъщност биткойнът е различен по това, че всеки потребител в неговата система има еднакво тегло.

  Законът за мълчанието царува, но веднага щом напуснат вътрешността на системата, бившите служители започват да подкрепят биткойн

  Има усещане за закон за мълчание, който не трябва да се нарушава за работещите в настоящата система. И изведнъж, щом тези хора възвърнат свободата си на словото, напускайки сегашната система, те започват да казват какво мислят за биткойн. И тогава може да се изненадате да разберете, че повечето от тях подкрепят системата Bitcoin.

  Виждал съм този феномен преди с много бивши служители на правителството на САЩ и имах друг пример преди няколко дни. Този път това е Шарлийн Фадирепо. Вероятно не я познавате, но тя е работила от 2015 до 2019 г. като одит мениджър в Съвета на управителите на Федералния резерв. Позиция, която изисква известна доза сдържаност и следователно официално подкрепя настоящата система, независимо дали смятате, че е несправедлива или не.

  Когато напусна тази работа преди две години, Шарлийн Фадирепо реши да влезе в света на биткойн и криптовалути. Толкова за избора й да се заеме с нещо, в което наистина вярва. Наскоро тя помогна за написването на книга, наречена „ Биткойн и американската мечта: Новата парична технология, надхвърляща нашето политическо разделение “, която беше издадена в края на 2021 г.

  Бившият правителствен регулатор на САЩ Шарлийн Фадирепо сега твърди, че биткойн е инструмент за социална справедливост

  Шарлийн Фадирепо наскоро беше интервюирана от Yahoo! финанси . Възможността за нея да сподели визията си за това какво могат да донесат неутрални и аполитични твърди пари като биткойн:

  „Биткойн е абсолютно инструмент за социална справедливост.“

  За биткойнер като мен Шарлийн Фадирепо отваря вратата, но хора като Чарлийн трябва да говорят и да говорят за биткойн в тези термини. В интервюто Шарлийн отиде по-далеч:

  „Ако мислите за чернокожите американци, ние вярваме, че биткойн позволява [ни] да изградим богатство на поколенията. И не само чернокожите американци… латиноамериканците, ЛГБТ общностите и местните общности. Тя позволява на общностите да изграждат богатство в общности, които са били изключени от дискриминационната банкова система, която имаме днес.”

  Биткойнът е идеален инструмент, който позволява на хората, които са били изоставени от мейнстрийма, да се предпазят от расистка американска банкова система , както показаха много примери в миналото.

  С нейния опит в банковия свят, Шарлийн Фадирепо след това даде своята визия от гледна точка на инвестициите и по отношение на биткойн:

  „Голямата картина е толкова ярка за биткойн. Ако погледнете биткойн на 10-годишна база, те са имали годишна възвръщаемост от 200% и ако погледнете биткойн през последните две години от тази пандемична ера, биткойн е имал възвръщаемост от 400%. Златото имаше възвръщаемост от около 15%, а S&P осигури 42%. Така че това е невероятна възвръщаемост за всякакъв вид активи и невероятна възвръщаемост за биткойн.”

  Не се заблуждавайте от това, което казват служителите, работещи в настоящата система, полагайте усилия да погледнете отвъд, за да разберете какво носи Биткойн

  Причината, поради която исках да изложа тези думи на бивш правителствен регулатор, е да ви предупредя за важността винаги да приемате в перспектива думите на служителите, работещи в рамките на настоящата система. Тези служители критикуват биткойн за защита на системата на всяка цена, в един вид „закон за мълчание“. Трябва да имате това предвид, за да не останете заслепени да пропуснете уникалната възможност, която биткойн представлява.

  Защото същите хора, които открито критикуваха биткойн, когато работеха в правителствени агенции, винаги в крайна сметка нарушават закона за мълчанието веднага щом напуснат системата.

  По-голямата картина, която трябва да видите, е, че все повече и повече маргинализирани американци виждат биткойн като шанс най-накрая да поемат контрола върху успеха си в бъдеще, без да се притесняват за намеса на правителството или трети страни. По този начин биткойнът се разглежда такъв, какъвто е: инструмент за свобода да живееш живот според своите условия, като същевременно получаваш достъп до по-голямо равенство.

  Трябва да се съсредоточим върху този вид положителна промяна, която биткойн предизвиква. Ето къде се крие истинският сигнал за биткойн революцията: начинът, по който биткойн вече променя живота. Фокусирането върху това ще ви напомни защо се борим всеки ден, за да подкрепим биткойн революцията: да изградим по-добър свят за мнозина в бъдеще.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 2 Average rating: 5]

  Current

  Last ones

  You may also like…