More
  beginingCryptocurrenciesBitcoinКървав ден в деня на биткойн в Ел Салвадор - Какво се...

  Кървав ден в деня на биткойн в Ел Салвадор – Какво се случи и какво да очаквате оттук нататък?


  7 септември 2021 г. завинаги ще бъде гравиран в историята на Биткойн, на Ел Салвадор, но и на света. Това е денят, в който за първи път в историята една държава направи биткойн официална валута. Сигурно сте виждали туитовете на плащания, направени в BTC в McDonald’s или Starbucks в Салвадор.

  Историята очевидно се подготвя за биткойн.

  Днешният ден трябваше да бъде празник за света на биткойните: Биткойн ден за Ел Салвадор. Партито наистина се случи, но се превърна в кървав ден по пазарите.

  От Деня на биткойните до Деня на кървавите биткойни

  Цената на биткойн ни направи тежка корекция, както се случва от време на време . Както обясних в началото на септември 2021 г., този месец обикновено е кървав за биткойн . Изглежда, че историята е настроена да се повтаря.

  Всички се чудят какво се е случило, тъй като цената на биткойн публикува дневна меча свещ от малко над 6 000 долара. В разгара на спада, цената на биткойн дори скочи бързо до 41,9 хиляди долара.

  И така, как преминахме от Ден на биткойн към Ден на кървав биткойн?

  Моделът, който срещнахме вчера, се случва от време на време в света на биткойните. Той се върти около три елемента:

  • Фючърсите са на премиум нива, което означава агресивно купуване на BTC.
  • Отворените интереси се увеличават, което предполага, че купувачите отварят позиции.
  • Цената на биткойн се покачва, което означава директни покупки на BTC на спот пазара.

  И изведнъж машината се обърка. Идват неочаквани лоши новини. Забрана за биткойни от Китай, туит от Илон Мъск, SEC атакува Coinbase, … Накратко, неочаквани новини, които дестабилизират пазарите.

  Мащабна ликвидация, която унищожи близо 400 000 търговци

  Първоначално цената на биткойн пада бавно. И с падането агресивните купувачи, които са купили на местно най-високо ниво, се ликвидират. Цената продължава да пада и нещата се ускоряват с спад от над 10% за няколко десетки минути.

  Ето какво се случи вчера с ликвидации, ударили близо 400 000 търговци за 3,2 милиарда долара:

  Общо ликвидации във времето – Източник: ByBt

  Според ByBt най-голямата единична ликвидация е на Huobi-BTC за 43,7 милиона долара.

  Търговците, използващи ливъридж, предизвикаха тази много голяма корекция. Фактът, че цената на биткойн се възстанови силно, за да затвори вчера около $ 47K, е страхотно нещо.

  Това показва, че пазарът все още е в бичавата структура, в която се намира от началото на август 2021 г. Така че няма нужда да се паникьосвате за момента. Казвам за момента, защото никога не можем да знаем какво ще се случи утре. Септември винаги е несигурен месец на пазарите.

  Още повече в момента, тъй като очакваме съобщения от Фед или ЕЦБ до края на месеца, които ще окажат голямо влияние върху поведението на институционалните инвеститори, които трябва да бъдат успокоени по отношение на ликвидността. В идеалния случай, за Биткойн, двете най-мощни централни банки ще продължат да играят подпалвачите на пожарникарите, като останат верни на своите изключително приветливи парични политики.

  По време на писането цената на биткойн е около 45,1 хиляди долара. Можем много добре да се върнем в диапазона от 44 000 до 51 000 долара, който споменах по-рано тази седмица . Ще трябва да следим какво се случва през следващите няколко часа на американския пазар.

  Final thoughts

  Настоящата ситуация е възможност за натрупване на повече BTC. Това е моето чувство. От страна на Ел Салвадор изглежда, че президентът Nayib Bukele също вижда нещата по същия начин, тъй като страната се възползва от този спад, за да натрупа допълнителни 150 BTC към 200 BTC, които вече бяха закупени в началото на деня на 7 септември 2021 г.

  Ел Салвадор вече държи 550 BTC.

  Добър начин да покажете, че стратегията му с Bitcoin е дългосрочна и няма да бъде нарушена от корекции, които влияят само на краткосрочната цена на Bitcoin. Защото изключителният потенциал на биткойн все още е там.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 3 Average rating: 5]
  SourceSsaurel

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…