More
  beginingCryptocurrenciesBitcoinУспехът на биткойн е неизбежен, но много предизвикателства го очакват през следващите...

  Bitcoin's success is inevitable, but many challenges await it in the coming years

  След повече от дванадесет години съществуване, успехът на Биткойн вече е неизбежен . Писах това в края на 2020 г. и увереността ми по темата само се засили. Биткойнът продължава да расте все по -силно от всяко изпитание, с което се е сблъсквал.

  Това е знак, че системата на биткойн наистина е анти-крехка.

  Не можете да спрете една идея, чието време е дошло, както веднъж каза Виктор Юго. Идеята за връщане на властта на хората по въпросите на парите сега стана реалност. Реалност, която непрекъснато нараства от няколко години.

  Все повече хора ще приемат системата Bitcoin през следващите години

  Днес повече от 125 милиона потребители използват Bitcoin. Една държава, Ел Салвадор, направи биткойн официална валута. Големи компании като MicroStrategy и Square са направили Bitcoin част от стратегията си за управление на пари. Водещите инвеститори от Уолстрийт разпределят до 5% от портфолиото си за биткойни.

  Ако успехът на Биткойн беше утопия за неговите противници, сега това е постоянен страх. Това показва, че биткойнът вече е достигнал размер, който предполага, че пазарната му капитализация ще догони златото в бъдеще.

  Това, което предлага биткойн, никога не се е променило за повече от дванадесет години. И няма да стане. Отворена, децентрализирана система, собственост на всички с ограничено предлагане от 21 милиона единици, независимо от всичко, и програмна парична политика.

  Нищо повече, нищо по -малко.

  Последиците от система като биткойн обаче са огромни. Хората отново имат твърди пари, които им позволяват да поемат пълен контрол над живота си. Bitcoin gives you the freedom to live your life on your own terms .

  Все повече хора се съблазняват от гаранциите, които предлага Bitcoin. Трябва да си луд, за да не искаш да живееш живота си според собствените си условия. За да стигнете до този момент обаче, трябва да стигнете до грозната истина за сегашната система.

  След като осъзнаете това, с удоволствие ще откриете, че алтернативата на Биткойн е тук, за да ви даде възможност.

  Предстоят големи предизвикателства, за да може Биткойн да се превърне в широко разпространена сметка в бъдеще

  Докато това, което биткойн е постигнал от създаването си, вече е феноменално, не бива да се шегуваме. Предизвикателствата, които очакват Биткойн през следващите месеци и години, ще бъдат още по -феноменални.

  С наближаването на пазарната капитализация на Биткойн към тази на златото, атаките от страна на правителствата и регулаторите ще се умножат. Те ще направят всичко, за да убият биткойн революцията. Потребителите на биткойн ще трябва да бъдат толкова силни и издръжливи, колкото и системата на биткойн.

  Биткойн не може да бъде спрян, но потребителите на биткойн ще трябва да запазят вярата си в революцията и идеала, който тя преследва.

  След това потребителското изживяване ще трябва непрекъснато да се подобрява. Бил съм в биткойн от няколко години и работя в нови технологии още по -дълго. Използването на биткойн чрез задържане на частните ключове към моя BTC и пускане на възел в мрежата са неща, които изглеждат повече от достъпни.

  Трябва обаче да осъзнаем, че това не е така за милиони хора на Земята. Следователно ще бъде необходимо да се гарантира, че потребителите на Bitcoin намират потребителското изживяване възможно най -просто.

  Те не трябва да се страхуват да мислят, че изпращането на техните биткойни в хладилни хранилища е нещо трудно. Трябва да се приеме за даденост. Бъдещите потребители не трябва да остават с тезата за бързо забогатяване на финансовите инвестиции. Те трябва да поемат контрола над богатството си, като имат достъп до личните ключове на своите биткойни.

  Само тогава биткойнът ще се превърне в разплащателна единица по подразбиране в много други страни извън Ел Салвадор.

  Final thoughts

  Преодоляването на тези пречки ще изисква много иновации, постоянство и образование. Образованието остава ключът към обяснение защо биткойн и особено защо е необходимо да се излезе от порочния кръг на общо обедняване, представено от настоящата система.

  Това са големите предизвикателства, които очакват Bitcoin през следващите години.

  Като се има предвид това, което биткойнът вече е постигнал благодарение на своите потребители и общността си, не се съмнявам, че тези предизвикателства ще бъдат посрещнати с ярки цветове. Ако сте Bitcoin HODLer, най -добрите ви дни предстоят.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 1 Average rating: 5]
  Sourcessaurel
  Throughpublish0x

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…