More
  beginingCryptocurrenciesBitcoinБиткойнът падна с 11,3% до 33 250 $, Ethereum - с 16,6%

  Bitcoin down 11.3% to 33,250 $, Ethereum down 16.6%

  Биткойнът се понижи с 11,33% до $ 33 250 в 16:00 GMT в неделя, губейки $ 4 248,98 от предишното си затваряне.

  Биткойнът, най-голямата и най-известната криптовалута в света, е спаднал с 48% от годишния връх от 64 895,22 долара на 14 април.

  Ether, монетата, свързана с блокчейн мрежата ethereum, падна с 16,59% до 1 915,34 долара в неделя, губейки $ 380,97 от предишното си затваряне.

  Пазарите на биткойни работят 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата, създавайки условия за колебания на цените в непредсказуеми часове.

  „Мнозина посочват нестабилността на биткойните като несъстоятелна“, написа Ейми Ву Силвърман на RBC Capital Market в изследователска бележка, публикувана в събота. „Всъщност биткойнът прави сериозни и шеметни люлки.“

  Биткойн беше подложен на натиск след поредица от туитове миналата седмица от милиардера Тесла, главен изпълнителен директор и поддръжник на криптовалути Илон Мъск.

  Освен това в петък Китай предприе репресии върху добива и търговията с най-голямата криптовалута като част от текущите усилия за предотвратяване на спекулативни и финансови рискове.

  Китайският комитет за финансова стабилност и развитие, председателстван от вицепремиера Лю Хе, посочи биткойн като актив, който трябва да регулира повече.

  Изявлението, което дойде дни след като три китайски индустриални организации затегнаха забраната за банките и разплащателните компании, предоставящи услуги, свързани с крипто, беше рязка ескалация на стремежа на страната да премахне спекулациите и измамите във виртуалните валути.

  Последната кампания на Китай срещу криптовалутата дойде, след като Министерството на финансите на САЩ в четвъртък призова за нови правила, които ще изискват големи трансфери на криптовалута да бъдат докладвани на Службата за вътрешни приходи, а Федералният резерв отбелязва рисковете, които криптовалутите представляват за финансовата стабилност.

  Source

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 6 Average rating: 5]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…