More
  beginingBlockchainAnalyzesБиометричните данни са капан за сигурност на проекта Worldcoin Crypto

  Биометричните данни са капан за сигурност на проекта Worldcoin Crypto

  Съоснователят и главен изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман се постави в биометричен крипто капан.

  Стартиращата компания Worldcoin на технологичния милионер (или милиардер) Сам Алтман излезе от стелт режим и предложи безплатна криптовалута на граждани на света, които верифицират акаунтите си, като направят сканиране на ириса чрез специално биометрично устройство.

  • Крипто проектът Worldcoin провокира гражданите на света да дадат своите биометрични данни, като предлагат криптовалути в замяна на техните биометрични данни!

  Тази новина е на почти две години (публикувана октомври 2021 г.).

  Някои правителства и защитници на поверителността на данните повдигнаха сериозни опасения за поверителността на данните срещу Worldcoin.

  Worldcoin изглежда е голяма грешка на съоснователя на OpenAI Сам Алтман.


  Worldcoin провокира гражданите на света да предоставят биометрични данни за ириса си.

  Какъв хитър трик за примамване на обикновената маса да отиде на сканиране на ириса в рамките на техния биометричен проект за милиарди долара безплатно!

  • Крипто проектът за биометрични данни на Worldcoin започна да пуска своето събиране на биометрични данни, като помоли гражданите на света да отидат на сканиране на ириса на своите устройства.
  • В замяна потребителите ще печелят стотинки в криптовалута Worldcoin.
  • Събраните масивни биометрични данни за ириса ще бъдат използвани за тестване на техния AI софтуер.

  Това е лоша сделка за гражданите на света да се разделят със своите ценни биометрични данни.

  • След официалното стартиране оценката на Worldcoin се повиши до повече от един милиард щатски долара чрез значителни инвестиции от Andreessen Horowitz, Coinbase и съоснователя на LinkedIn Рейд Хофман.

  Някои правителства и защитници на поверителността на данните повдигнаха сериозни опасения за поверителността на данните срещу Worldcoin.

  • Worldcoin вече изпрати своите устройства за биометрично сканиране на ириса на тестери в много страни.
  • Техният биометричен скенер улавя и криптира изображение на ирисите на потребителите в замяна на безплатен дял от криптовалутата на Worldcoin.

  Въпреки разясненията на Worldcoin, че системата за събиране на биометрични данни зачита поверителността на потребителите, проектът за сканиране на ириса на Worldcoin привлече вниманието на защитниците на поверителността на данните в различни части на света.

  • Към този момент някои правителства и експерти повдигнаха сериозни опасения относно поверителността на данните за събирането и съхраняването на биометрични данни, които да бъдат събирани със софтуер за изкуствен интелект.

  Правителството на Кения нареди ПАУЗА на проекта Worldcoin на тяхна територия. Правителственият служител каза, че искат да разберат какво прави устройството за скенер на ириса със сканиранията на ириса на гражданите, преди да дадат сигнал OKAY!


  Поверителността на биометричните данни не е единственият проблем в Worldcoin.

  • Новинарските медии съобщават главно за аспектите на поверителността на данните при събирането на биометрични данни от проекта Worldcoin.

  Разбираме ли, че въздействието на биометричния крипто проект Worldcoin ще надхвърли опасенията за поверителност на данните?

  • Ангелските инвеститори инвестират парите си в очакване да направят огромни финансови печалби от крипто проекти на Worldcoin, управлявани от биометрични данни.

  Инвеститорите нямат основните технологични познания за биометричните данни и следователно не разбират техническите проблеми, свързани с биометричното разпознаване.


  Биометричните данни правят криптопроекта Worldcoin присъщо уязвим за сигурността.

  Биометричните данни по своята същност са вероятностни и следователно ненадеждни и намаляват сигурността на удостоверяването на хората.

  • В резултат на това биометричната технология прави криптопроекта Worldcoin по същество уязвим за сигурността.

  В моите скромни десет и повече години на практически изследователски проучвания в различни биометрични модалности смятам биометричния крипто проект Worldcoin за голяма грешка.


  Conclusion

  • Проблемът с поверителността на биометричните данни не е единственият проблем на прекалено рекламирания крипто проект Worldcoin.
  • Ангелите инвеститори нямат основните технологични познания за биометричните данни и следователно не разбират техническите проблеми, свързани с биометричното разпознаване.
  • Биометричните данни по своята същност са вероятностни и следователно ненадеждни и намаляват сигурността на удостоверяването на хората. В резултат на това управляваният от биометрични данни крипто проект Worldcoin е изложен на сериозен риск за сигурността.

  Биометричният крипто проект Worldcoin изглежда е голяма грешка на съоснователя и главен изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман и партията.

  https://read.cash/@Unity/biometrics-is-a-security-trap-on-the-worldcoin-crypto-project-c9cabecf

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 1 Average rating: 5]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…