Още
  НачалоПрепоръчани' Не ме проследявайте ' : Как да увеличите поверителността си

  ‘ Не ме проследявайте ‘ : Как да увеличите поверителността си

  Докато интернет се заплита с ежедневието, става все по-важно да наблюдавате как се предпазвате. Доверието на уебсайтове, браузъри и доставчици на интернет услуги не е достатъчно. Като упълномощен потребител на интернет, това е ваша отговорност.

  Индустрията е посветена на наблюдението и комбинирането на данните на хората, за да ги насочи по-ефективно с реклама.

  „Тези, които могат да се откажат от основната свобода, за да получат малко временна безопасност, не заслужават нито свобода, нито безопасност.“

  – Бенджамин Франклин, Спомени от живота

  Това проследяване се извършва по няколко начина, включително физически, тъй като носим телефоните си със себе си навсякъде, където отидем. Освен това всички наши онлайн операции се наблюдават на практика.

  Ето четири начина да увеличите поверителността си:

  TOR

  0 * 45UXjCYMra3ggAlQ

  Защитавайте се от проследяване и наблюдение. Заобикаляща цензура. Това е тяхното мото.

  Tor Browser е уеб браузър, който използва мрежата Tor, за да анонимизира вашия уеб трафик, което улеснява защитата на поверителността ви онлайн.

  Това прави възможно четенето на новините анонимно, желана функция в държава, в която не искате правителството да знае кои новинарски сайтове четете, кога ги четете и за колко време.

  Такива предупреждения:  Сърфирането в мрежата на Tor е по-бавно от ежедневните ви браузъри и някои големи доставчици на уеб блокират потребителите на Tor. Tor Browser също е незаконно при потиснически режими, които искат хората да не четат, пишат и общуват анонимно. Журналисти и дисиденти по света днес приветстваха Tor като стълб на демокрацията онлайн, а изследователите се борят да подобрят свойствата на Tor за поверителност.

  Signal

  0 * 92IIbMdDNFNYr7do

  Може би сте чували мантрата „Използвайте сигнал, използвайте Tor“.

  Сигналът е най-добрият от породите софтуер за криптиране на съобщения, който ви позволява да изпращате текстови съобщения, гласови бележки, гласови повиквания и аудио разговори. Под капака той използва криптография, която, доколкото ни е известно, дори Агенцията за национална сигурност не може да извърши груба сила.

  Proton Mail

  0 * 3KeivdtoKYqSA5jE

  ProtonMail е защитена услуга за електронна поща, предназначена да защити вашата пощенска кутия и самоличност.

  Въпреки че всички основни имейл услуги твърдят, че зачитат поверителността ви, ProtonMail надхвърля останалите, за да ви защити. Това е, което прави различните доставчици на електронна поща като Gmail на Google и Outlook.com на Microsoft различни. ProtonMail криптира всички сървърни данни, за да ги направи безполезни без ключа за тяхното дешифриране. ProtonMail не може да прочете имейла ви.

  Освен че не може да прочете имейла, съхраняван на техните сървъри, ProtonMail е със седалище в Швейцария, където законите за поверителност са изключително строги. Това означава, че ProtonMail не може да бъде принуден да предоставя данни на американските власти, тъй като Швейцария не е част от споразумението за споделяне на разузнавателна информация „Пет очи” между САЩ, Канада, Австралия, Великобритания и Нова Зеландия.

  Монети за поверителност

  0 * DIpiqQr60avbItdh

  Монетите за поверителност са уникални криптовалути, позволяващи на потребителя да постигне анонимност, докато прави блокчейн транзакции. Потребителската идентичност и произходът на транзакциите са напълно защитени. Тези монети позволяват на подателите и получателите да останат анонимни с различни нива на поверителност, като тайни адреси на портфейла и салда по транзакции. Плащанията остават частни с монети за поверителност.

  Смята се, че пазарът на криптовалута днес предлага 78 различни монети за поверителност. Въпреки че всеки проект със сигурност иска да осигури възможно най-много поверителност, факт е, че доминират пет проекта. Включени са:

  • Monero
  • Dash
  • Zcash
  • Bitcoin Private

  Частните транзакции по своята същност не насърчават злонамерени практики като пране на пари и финансиране на тероризма. Някои потребители просто оценяват финансовата си неприкосновеност и упражняват конституционните си права, но броят на държавните агенции, които налагат непроследими цифрови валути, непрекъснато се увеличава. Интересното е, че много известни личности като Naval Ravikant, Elon Musk все още защитават приложения, фокусирани върху поверителността.

  Заключение

  0 * bWQi8IQvVV0XJtWv

  „Всички човешки същества имат три живота: публичен, личен и таен.“

  – Габриел Гарсия Маркес,

  Ще бъдем дълго в интернет. Колкото повече разбираме как се събират и използват нашите данни – и как да запазим в тайна това, което искаме да запазим лично – толкова по-богат, по-безопасен и по-здравословен би бил нашият дигитален живот.

  Наистина е трудно да бъдеш напълно анонимен в интернет. Но като ги прилагаме, можем да увеличим нашата поверителност.

  Източник

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 5 Среден рейтинг: 5]

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...