Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнНе харесвате USD системата, в която сте хванати? Участвайте в изграждането на...

  Не харесвате USD системата, в която сте хванати? Участвайте в изграждането на по-добра система с биткойн.

  Повече от 35% от всички щатски долари, които в момента са в обращение, са отпечатани през последните осемнадесет месеца. Дългът на САЩ се е увеличил през същия период с няколко трилиона долара и сега е близо до 29 трлн. Няма съмнение, че $30T ще бъдат достигнати през следващите месеци .

  Съотношението на държавния дълг на Америка към БВП сега е между 125% и 130%. Времето, когато такова съотношение над 100% беше изключение, отмина.

  За да подкрепи настоящата система на всяка цена, Фед провежда изключително гъвкава парична политика от март 2020 г., която разду баланса си както никога досега. Сега надхвърля $8,500B:

  Огромната програма за обратно изкупуване на активи на Фед от поне 120 милиарда долара всеки месец го накара да се присъедини към BlackRock като най-големия мениджър на активи в света. Но това не е ролята на Фед, който е централната банка на Америка.

  Паричната политика на Фед създаде гигантски балон на пазарите

  С понижени лихвени проценти до нула, паричната политика на Фед тласна всички инвеститори на пазара на акции в феномена TINA („Няма алтернатива“). Това създаде балон на фондовия пазар, концентриран още по-поразително в акциите на технологични компании.

  Microsoft и Apple сега надхвърлят 2 трилиона долара пазарна капитализация, докато Google и Amazon не изостават. Зад тях Tesla е най-големият победител от пандемията COVID-19 с пазарна капитализация, която сега надхвърля $1,15 т. Основателят на Tesla, Илон Мъск сега е най-богатият човек на планетата със състояние от над 300 милиарда долара . Той е с повече от 100 милиарда долара пред най-близкия си конкурент Джеф Безос.

  Самият последният се е възползвал много от неограниченото отпечатване на фиатни пари от нищото, което се практикува от началото на пандемията от COVID-19. Точно като всички американски милиардери, чието състояние се е увеличило с 2,1 хил. долара само за осемнадесет месеца .

  В световен мащаб увеличението е 4 трилиона долара за същия период.

  Междувременно скоростта на щатския долар е спаднала драстично до ниво, невиждано от 40-те години на миналия век:

  Изправени сме пред ефекта на Кантилон

  Имаме работа с явление, което е известно от 18-ти век и което е изведено на бял свят по това време от философа и икономист Ричард Кантийон.

  В книга, озаглавена „ Есе по икономическата теория “, Ричард Кантийон вече е описал версия на този феномен отдавна. Основната му теория беше, че бенефициентите на отпечатването на големи суми пари от държавата зависят от институционалната конфигурация на тази държава. През 18-ти век това означаваше, че колкото по-близо си бил с краля и богатите, толкова повече се възползвал. Колкото по-далеч си бил, толкова повече си бил наранен. С други думи, парите не са неутрални. Това общо наблюдение, че печатането на пари има разпределителни последици, които се отразяват обратно в ценовата система, е известно като ефекта на Кантилон.

  По времето на Ричард Кантийон основата на парите беше златото. Той описа какво се е случило, когато една национална държава откри златна мина на своя територия. Паралелът може да се направи със сегашната система, базирана на американския долар. Ричард Кантийон заключава, че ако парите в крайна сметка достигнат до най-бедните хора, ще бъде твърде късно, защото тези хора вече ще бъдат силно засегнати от ефектите на инфлацията.

  Точно това се случва сега.

  Такова впечатление за парите механично обезценява покупателната способност на най-голям брой. Тези, които не могат да инвестират, за да се опитат да победят инфлацията, следователно са осъдени да видят, че покупателната им способност се стопява като сняг на слънце. От 1971 г. и въвеждането на настоящата система от Ричард Никсън, покупателната способност от $1000 е загубила 86%:

  Сега е само $141 и ситуацията само ще се влошава през следващите месеци и години. Причината за това е проста: никой от силните начело на сегашната парична и финансова система не е решен да промени нещата за доброто на мнозина.

  Инфлацията надхвърля 5% в Америка за няколко месеца

  Фактът, че инфлацията е над 5% от няколко месеца в Америка не е нещо, което ги притеснява много. След като месеци наред отричаше очевидното, преди да говори за преходна инфлация, Джером Пауъл, председател на Фед, сега говори за ограничена инфлация.

  Дори ако живеете в богата страна като Америка или Европа, не можете да осъзнаете, че настоящата система е била дефектна и не може да бъде поправена. Той страда от седем смъртни гряха, които ще доведат до неговото падение. Първородният грях беше абсолютната власт, дадена на централните банки да отпечатват толкова фиатни пари от нищото, колкото сметнат за необходимо.

  Ако искате да излезете от кръга на всеобщото обедняване, в който сегашната система ви хваща в капан, нямате друга алтернатива, освен да отидете към система, която се освобождава от хомота на няколко мощни хора, които вземат произволни решения, противоречащи на интерес на най-голям брой.

  Както стоят нещата, най-добрата ни надежда за такава система може да бъде само биткойн.

  Биткойнът не е перфектен, но е най-добрата ни надежда за по-добра система за всички

  Биткойн не е перфектен, разбира се, но това е алтернативна система, която вече е доказала своята устойчивост от стартирането си през януари 2009 г. Биткойн вече е успял да постигне нещо изключително, като се има предвид, че е изграден от простото желание на своите потребители да поддържа и развива система, собственост на хората. Голямата сила на биткойн е, че той е децентрализирана парична система без лидер.

  Никой не може да взема произволни решения в света на биткойн, които противоречат на интересите на мнозина.

  Правилата на биткойн не са се променили от самото му създаване, което е доста невероятно в свят, който е по-несигурен от всякога. Най-голямата гаранция, която биткойн ви дава, е, че 1 BTC днес винаги ще бъде равен на 1 BTC в 21 милиона единици за 10, 20 или 50 години.

  Това прави биткойн най-добрата технология за спестяване в света.

  Няма нужда да инвестирате парите си, стига те да са безопасно поставени в най-сигурната децентрализирана мрежа в света. Вие сами осигурявате богатството си, като завладеете частните ключове на вашите биткойни, след което стартирате пълния си възел в мрежата, за да станете вашата банка. Никой не може да ви цензурира, след като достигнете този етап на самоувереност.

  Няма гаранция, че биткойн системата ще успее в своята революция като алтернативна система, използвана от стотици милиони хора всеки ден. Но с всеки изминал ден шансовете на биткойн да го направят се увеличават. Ако искате да си върнете властта и да имате свободата да живеете живота си според вашите условия, вие го дължите на себе си, за да помогнете за създаването на по-добра система за мнозина.

  Ако не можете да понесете несправедливостта на настоящата система, подкрепата на биткойн революцията е правилното нещо, което трябва да направите

  Това може да стане по много начини. Първият е да купите биткойн и да станете биткойн HODLer, за да повишите цената на биткойн (чрез увеличаване на неговия недостиг), за да го вкарате в положителна обратна връзка като основна маркетингова кампания.

  Важното е възможно най-много хора да открият възможността за биткойн, за да могат да вземат информирано решение, без да замъгляват мислите си от мощните в настоящата система, които използват цял ​​куп остарели клишета, за да се опитат да изплашат хората от идването да открия биткойн.

  Ако вече сте биткойн HODLer, най-добрите ви дни предстоят в моите очи. Ако не сте, моля, кажете ми какво все още ви държи в настоящата парична и финансова система, когато недостатъците й бяха разкрити повече от всякога от началото на пандемията от COVID-19.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...