Още
  НачалоКриптовалутиБиткойн10,5 милиарда долара загубени от кражба и измами през 2021 г. –...

  10,5 милиарда долара загубени от кражба и измами през 2021 г. – Защитата на вашите биткойни е лесна, когато разберете това

  Фирмата за управление на риска Elliptic току-що публикува доклад, според който 10,5 милиарда долара са загубени от кражби и измами в света на криптовалутите през 2021 г. Това е увеличение с 1,5 милиарда долара спрямо оценката на Elliptic през 2020 г. Нямам подробности за биткойн, но общата идея за това, което ще обясня тук, се отнася за биткойн, както и за други криптовалути.

  Първото нещо, което бих искал да кажа, е, че не съм изненадан от увеличаването на този брой. Намираме се на бичи пазар и има смисъл апетитът на хакерите да расте с нарастването на цената на активите на този пазар. Колкото по-високи са наградите, толкова по-висока е мотивацията за хакерите. Това е очевидно.

  Необратимата природа на транзакциите в блокчейн като биткойн прави практически невъзможно възстановяването на откраднати пари. Затова е важно да запомните още веднъж, че докато биткойн ви дава власт над парите си, от вас зависи да поемете отговорност за сигурността на плодовете на вашия труд.

  За да вземете властта с биткойн, трябва да поемете отговорност за сигурността на вашия BTC

  Няма болка, няма печалба в живота. Не можете да очаквате да поемете контрола над живота си, като позволите на някой друг да поеме отговорност за него , както е в настоящата парична и финансова система.

  Въпреки това, защитата на вашите биткойни не е голяма работа според мен. Първото правило е добре известно: не вашите ключове, не вашите биткойни . Следователно трябва абсолютно да завладеете частните ключове на вашия биткойн, като го извадите от платформите за обмен. След като направите това, ще бъдете защитени от две неща:

  Възможни хакове на тези платформи за обмен. Спомнете си историята за ограбването на Mt Gox с 850 000 BTC в началото на 2014 г. Рискът от цензура от платформата за обмен, която може да действа като мощни хора в настоящата система.

  След като изпратите своите биткойни в хладилно хранилище, следващият риск е да загубите началната си фраза, което ще ви позволи да си възвърнете достъпа до личните си ключове по всяко време от всеки портфейл. От вас зависи да се уверите, че това няма да се случи. Вашата начална фраза е ключът към бъдещата ви финансова свобода. Това е най-ценното нещо, което съществува. Отнасяйте се с него като такъв.

  Всички измами имат една и съща цел: да вземат вашите биткойни

  Последната и най-важна слабост в осигуряването на вашите биткойни сте вие!

  Всъщност, ако погледнете всички измами, които са се случвали в историята, всички те използват две човешки чувства: алчност и лековерност. И всички те търсят едно нещо: да вземат вашия биткойн. Както винаги казвам, ако изглежда нещо като измама, това е измама. Имайки предвид тази мантра, ще избегнете изпращането на вашите биткойни на някой, който ви обещава изключителна инвестиция или ви изпраща 2 пъти повече BTC в замяна.

  Спомнете си хакването на Twitter през лятото на 2020 г. с хакери, използващи акаунтите на известни личности като Илон Мъск и Бил Гейтс, за да откраднат биткойн от алчни и лековерни хора.

  Това може да ви звучи брутално, но не съжалявам тези хора, които изпращат биткойни на така наречените Илон Мъск или Бил Гейтс с надеждата, че ще им изпратят x2 повече BTC в замяна. Направете крачка назад и ще видите, че това е нещо невъзможно.

  Няма нищо по-ценно от твърдите пари като биткойн, освен времето. Мислите ли, че някой ще ви даде биткойни по този начин без причина? Биткойнът е твърде ценен, за да се случи това.

  Последни мисли

  Ако искате да получите биткойн, нямате хиляди опции:

  • Купете BTC, като обмените фиатна валута.
  • Поискайте заплащане в BTC за вашата работа.
  • Продавайте стоки в BTC.
  • Станете Bitcoin Miner, за да защитите биткойн мрежата.

  Това е!

  Всичко останало е само потенциална измама. Имайки това предвид, няма да попаднете на повече измами. Това е сигурност. Тези, които имат пълно доверие в биткойн, никога не си падат на тези измами, защото знаят, че техният биткойн е твърде ценен, за да бъде изпратен на съмнителни непознати по този начин.

  От вас зависи да следвате тези правила до буква и ще видите, че сигурността на вашите биткойни ще бъде осигурена в дългосрочен план.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...