Още
  НачалоКриптовалутиДоджикойнDogecoin се нуждае от 3 изпълнени условия, за да премине отвъд USD...

  Dogecoin се нуждае от 3 изпълнени условия, за да премине отвъд USD 1

  Събиращият се доджкойн (DOGE) може да се превърне в „истински“ токен за плащане и да бъде широко приет от търговците – но за да нарасне цената му, трябва да бъдат изпълнени три съответни условия, според Ел Лий, съоснователят и Главен оперативен директор (COO) на централния попечител Onchain със седалище в Сингапур (ONC), доставчик на услуги за попечителство на цифрови активи от институционален клас.

  Тази седмица цената на DOGE се удвои, като почти достигна 0.7 USD. От това ниво ще трябва да скочи с повече от 40%, за да достигне USD 1 – не е невъзможна задача, тъй като е скочил с 50% за един ден по-рано тази седмица. Също тази седмица пазарната й капитализация надхвърли 80 млрд. Щатски долара, което прави DOGE четвъртият по големина криптоактив по тази мярка. За сравнение, третата по големина криптоактивна монета, двоична монета (BNB), почти достигна 100 млрд. Щатски долара тази седмица, докато BTC все още е над 1 трлн.

  Въпреки това, за да се увеличи още повече цената, силната общност и легитимността, предоставени от одобренията на знаменитостите, не са достатъчни. Трябва да се „подобри във всички области“, каза Лий пред Cryptonews.com , изброявайки три точки, които биха „наистина повишили цената“:

  1. увеличаване на общата пазарна капитализация на крипто активите като пространство;
  2. общи случаи на осиновяване и използване: известни личности, марки и големи компании, които искат да бъдат свързани с него, и Лий казва, че някои от тях ще започнат да включват DOGE в своите платежни системи;
  3. още по-голямо одобрение, например, частично плащащи работници в DOGE.

  „И тези случаи на употреба биха повишили цената ефективно, но ние не говорим за 1 щатски долар […] Мисля, че това вероятно би повишило цената дори по-високо от това“, каза Лий, бивш инвестиционен банкер, който преди роли в CIMB Group и JPMorgan Chase .

  „Култоподобна“ поддръжка

  Според него метеорното покачване на цените е подтикнало богатите хора да правят запитвания за криптовалута, която преди това дори не е била на техния радар.

  „ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ СЕДМИЦИ ОПРЕДЕЛЕНО НАБЛЮДАВАМЕ ПОВИШАВАНЕ НА ЗАПИТВАНИЯТА ОТ НАШИТЕ КЛИЕНТИ (КОИТО ВКЛЮЧВАТ ЛИЦА С НЕТНА СТОЙНОСТ, СЕМЕЙНИ ОФИСИ, ГОЛЕМИ ФОНДОВЕ И ДРУГИ) ЗА ДОБАВЯНЕ НА DOGECOIN КЪМ ТЕХНИТЕ ПРИТЕЖАНИЯ. ПОЛОЖИТЕЛНО ГЛЕДАМ ЗА ПЕРСПЕКТИВИТЕ ЗА DOGECOIN ПОРАДИ 1) ПОЛОЖИТЕЛЕН ИМИДЖ, 2) ОДОБРЕНИЕ НА ЗНАМЕНИТОСТ, 3) ЗДРАВО ОСИНОВЯВАНЕ И 4) СИЛНА ОБЩНОСТ “, ЗАЯВИ ГЛАВНИЯТ ОПЕРАТИВЕН ДИРЕКТОР.

  По-младите заможни хора (от средата на 20-те до 40-те години) са по-отворени за DOGE, тъй като те се свързват с революция и връзка с лидери на мисли като Илон Мъск, докато малко по-възрастните заможни групи (от средата на 40-те години нататък) „стоят далеч или ограда за dogecoin “, добави той. Те нито могат да видят характеристиките на хеджирането на инфлацията като BTC, нито полезността на Ethereum, която захранва dapps и [незаменими токени] NFT. Повечето от тях закупиха криптовалута с благодарност за Биткойн и Етериум. „

  В този момент, каза Лий, DOGE е „уловен от култова подкрепа на общността“. Забележително е, че въпреки че е започнал на шега, той има редица „много силни характери“ – известни личности, които го подкрепят, пишат за него и го обсъждат в социалните медии. „Този ​​тип герои ще могат да прокарат напред използването на dogecoin“, каза Лий.

  И тези известни личности, които говорят за използването на DOGE за покупки или разрешаване на отстъпки, когато монетата се използва, повишават нейната стойност, защото хората оценяват, че ще има по-силно търсене.

  Освен това има няколко емоционални въздействия върху купувачите в игра. Първо, по-евтино е да притежавате един dogecoin, отколкото един bitcoin.

  На второ място, DOGE се разглежда като забавна, готина монета, а символът на кучето е сладък, разпознаваем и въздействащ. Изображението предполага топлина и лоялност и дори хората да не разпознаят веднага името – както го правят с биткойните – ще го свържат с образа на кучето мем. Тази непосредствена асоциация и признание е от голямо значение, според Лий.

  Токен за плащане

  Този сладък Шиба Ину обаче може да хапе своите спекуланти.

  • „Според мен всички монети са податливи на някаква форма на манипулация“, каза Лий. „Въпросът е само колко голям трябва да бъде играчът, за да манипулира цената.“

  Според него правилните разпоредби могат да помогнат за предотвратяването на това.

  Освен това, докато днес DOGE се разглежда като забавен знак за плащане, няма нищо, което да доказва, че това няма да се промени в бъдеще, подчерта Лий. Ако хипотетично еволюира, за да се превърне във втората монета чрез пазарна капитализация, „това може да се превърне в нещо като добро доказателство за стойност в този момент от времето“. И тъй като пазарната капитализация нараства, става все по-трудно да се манипулира цената на монетата.

  И в двата случая Лий не вижда интересът към монетата „да падне в скоро време“ и „абсолютно мисля [и]“ на дребно ще започне да приема DOGE и може да е истински токен за плащане, ако не би бил толкова нестабилен .

  Днес хората приемат, че BTC е инвестиционен клас активи и е необходимо „нещо по-масово, което работи наистина бързо“. Тук идва DOGE, притежаващ елементи, които го карат да работи като платежен токен спрямо монети като биткойн, лайткойн (LTC) или биткойн кеш (BCH), например – като го определя като един от основните играчи. Например, времето за блокиране на Dogecoin е 1 минута, за разлика от 2,5 минути на Litecoin или 10 минути на Bitcoin, така че е по-бързо и от двете.

  Както се съобщава, през април големият процесор за крипто разплащания BitPay заяви, че делът на BTC в техните плащания е достигнал най-ниското ниво, тъй като алткойните като DOGE придобиват все по-голяма популярност.

  Също така държавният латвийски въздушен превозвач airBaltic добави поддръжка на DOGE през март. В Далас Маверикс вече приемат dogecoin също.

  „Решихме да го направим, защото понякога в бизнеса трябва да правите неща, които са забавни, ангажиращи и, надяваме се, да генерират много PR,“ каза собственикът на Dallas Mavericks Марк Кубан през март.

  Въпросът за подкрепата и търсенето

  Самият ONC все още не е интегрирал DOGE в своята платформа.

  „ПЪРВОНАЧАЛНАТА НИ СТРАТЕГИЯ БЕШЕ ДА ЗАПОЧНЕМ ДА СЕ ИНТЕГРИРАМЕ ОТ ТОП 20 НАДОЛУ [НО] DOGECOIN ИЗВЕДНЪЖ СКОЧИ ДО […] ТОП 10. ТОЙ СЪЩО НИ ИЗНЕНАДА КОЛКО БЪРЗО Е ИЗБУХНАЛА ПАЗАРНАТА КАПИТАЛИЗАЦИЯ. ТАКА ЧЕ ПРЕНАСТРОЙВАМЕ “, КАЗА ГЛАВНИЯТ ОПЕРАТИВЕН ДИРЕКТОР.

  Той добави, че вероятно през следващата половина на тази година ще има някои промени в жетоните, които ще бъдат изброени на платформата.

  Включването на токен е „строг процес“, каза Лий, а управленският екип трябва да вярва, че токенът ще се радва на непрекъсната поддръжка и потребителско / клиентско търсене. И тъй като един от елементите на процеса е проверката със застрахователя дали маркерът е покрит, „всъщност не виждам голям риск, толкова дълго, за да можем да изчистим процеса на включване на Dogecoin“, добави той.

  И в двата случая, според него, през следващите пет години на сцената ще пристигнат „куп нови символи“, като биткойн и доджкойн ще станат „стари“ монети, но „винаги ще има място за момчета като биткойн, dogecoin, ethereum ”- потребителите вероятно ще се променят, но ще има различни приложения за монетите.
  ____
  Научете повече:
  – TikToker създава шега „SCAM“ монета – и хората я купуват в Droves
  – Cuban & Musk Включете отново DOGE – Критиците звънят предупредителни камбани (отново)

  – „Най-честният ш * ткойн“, Dogecoin, ще оцелее заедно с биткойните – Анализатори
  – Кой пуска клонингите DOGE? Dogecoin Knockoffs доминират в DEX търговията

  – Ралито на DOGE съживи развитието на Dogecoin, но за колко време?
  – Разликите в крипто в стил GameStop различават ли се от старите помпи и сметища?

  Кредит: Източник връзка

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 4 Среден рейтинг: 5]

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...