Още

  Най-добрите стратегии за инвестиране в крипто през 2024 г.

  НачалоБлокчейнСтратегииНай-добрите стратегии за инвестиране в крипто през 2024 г.

  Това е същата стратегия като всяка друга година. Изчакайте цените да паднат много и тогава купувайте.

  През 2024 г. няма да получавате невероятни цени за биткойни или алткойни, но трябва да се справите добре, ако ги задържите. Ако разглеждате времева рамка, по-дълга от 3–4 години, вероятно ще се справите по-добре от акции и облигации.

  (Няма да се изненадам, ако крипто ги победи и тази година, но не можем да изпреварим себе си твърде много след огромния подем през първата половина на годината.)

  Прочетете за четири идеи, които намерих за полезни.

  1. Изчакайте цената на Bitcoin да падне

  За актив с възходяща тенденция като биткойн, трябва да сте сигурни, че можете да купувате „спадове“. С други думи, дръжте свежи пари под ръка.

  Въпросът е какво смятате за потапяне?

  Ако сте настроени на крипто медии, „потапянето“ е едва 2-3% спад на ден. Това е глупаво. Такива движения са нормална волатилност.

  Ако предпочитате да бъдете агресивни,  изчакайте спад от най-малко 15% от последната най-висока цена на биткойн. В идеалния случай 25% или повече. Може да купите повече от необходимото, но е по-добре да влезете и да купите повече по-късно, отколкото да чакате за по-ниски цени, които никога не идват.

  Ако предпочитате да бъдете консервативни,  изчакайте мечи пазар или „черната зона“ на плана като този:

  Ще получите невероятна стойност, но може да се наложи да чакате години и да пропуснете много предимства по пътя.

  Така или иначе, никога няма да разберете правилно времето. Въпросът е да изстискате малко повече сок от пазара, да заобиколите пиковете и да избегнете да давате на търговците това, което те наричат ​​„изходна ликвидност“.

  2. Купувайте алткойни на фиксирани суми със строги лимити

  Много алткойни никога няма да достигнат предишния си рекорд за всички времена. Повечето ще умрат.

  С алткойните вие ​​спекулирате с експериментални финансови технологии, социални движения, програми за възнаграждение и откровени измами.

  Днес никой не струва повече от $0, но някои ще нараснат толкова много, че трябва да рискувате да ги купите.

  Изчакайте големи спадове на общия пазар на алткойни, след което купете конкретна, фиксирана сума. Капките ще ви дадат добри отстъпки. Инвестиционните ограничения ще ви попречат да загубите твърде много от вашите губещи, без да поставяте таван върху това колко печелите от печелившите.

  Тези победители може да доставят 2–10 пъти до края на годината и 10–100 пъти или повече през следващите години. Плюс това, можете да получите алтсезон по пътя – възможност да продадете губещите си, често за повече, отколкото сте платили за тях.

  Предпочитам да изчакам редовете в тази диаграма да достигнат до съответните защриховани полета (всяко от тях ще свърши работа):

  3. Продавайте само когато е необходимо

  Продажбата на крипто е изключително рисковано. Вие се отказвате от актив с огромен потенциал за растеж, за да избегнете временен спад.

  Дори вземането на печалби е решение, което искате да претеглите внимателно.

  Въпреки това, понякога пазарът ви принуждава да го направите.

  През 2024 г. това беше март и началото на април, когато видяхме признаци, които виждаме само преди големи обрати.

  Не забравяйте, че „големите обръщания“ варират между 30% и 85% — но не знаете кое ще получите!

  Спад от 30% звучи зле, но пазарът често се възстановява в рамките на няколко месеца, след което се повишава, отколкото когато сте продали.

  От друга страна, дори ако достигнете „върха“ точно както трябва, може да се прецакате, когато изкупите обратно своя залог, ако цената на биткойн не падне достатъчно. С данъци, такси и естествена нестабилност на пазара може да получите по-малко крипто, отколкото сте продали!

  Предпочитам да спестявам пари, за да не се налага да измервам времето на пазара, но казах на абонатите си за бюлетин да продадат малко биткойн през март, когато цената му варираше от $62–74 000, и да продадат малко алткойни в началото на април, нали преди този голям спад в диаграмата по-горе.

  Погледнато назад, това изглежда като добро решение, но по онова време нямаше причина да не получим още един крак и невероятен алтсезон преди този неизбежен крах.

  4. Купувайте повече, когато цената пада

  Може да чуете хората да ви казват да изчакате пазарът да се повиши и след това да купувате, докато върви нагоре.

  Предпочитам да изчакам, докато пазарът спадне, и да купувам по-агресивно, когато цената падне. По този начин всеки допълнителен долар връща повече стойност.

  Като бонус, след като пазарът се обърне, имам разпределението си и не е нужно да се тревожа за нищо. Това е чисто израстване от там нататък. След като всички са съгласни, че цените трябва да се покачат, вероятно сте пропуснали най-добрия шанс да купите.

  Това също ви дава добър шанс да победите общия пазар. Доста често най-страшните времена са най-добрите времена за покупка. Използвайте Cheat Sheet на Wall Street като свое ръководство.

  Например, ако попитате някой средностатистически крипто инвеститор коя година е била най-добрата за закупуване на биткойни, 2022 или 2023, той ще ви каже 2023.

  Те биха казали, че интелигентните инвеститори са държали пари през 2022 г. и са купили крипто през 2023 г. През 2022 г. LUNA се срина, платформите за кредитиране се разпаднаха, FTX се срина и хората загубиха милиарди. Американският фондов пазар се понижи, световната икономика спадна, много централни банки повишиха лихвите, а пазарът на недвижими имоти в Китай се стопи.

  От 2023 г. пазарът се повиши.

  „Само идиоти купуваха през 2022 г. и държаха пари в брой през 2023 г.“

  И все пак, ако сте купили криптовалута в който и да е случаен ден през 2022 г. и сте вложили пари във фонд на паричния пазар през 2023 г., вие сте изпреварили всички, които са купили криптовалута в произволен ден през 2023 г. и са вложили пари във фонд на паричния пазар през 2022 г.

  • През 2022 г. средната цена на биткойн е била 28 100 долара. През 2023 г. средната цена на биткойн е била 28 800 долара. Имате по-добра сделка през 2022 г.
  • През 2022 г. вашите пари получиха 3% годишна възвръщаемост. През 2023 г. вашите пари получиха 5% годишна възвръщаемост.

  Долена граница

  Не „купувайте евтино, продавайте скъпо“.

  Изчакайте пазарът да падне, тогава купувайте. Когато видите екстремни признаци, че пазарът е твърде горещ, можете да помислите за продажба. Винаги ограничавайте експозицията си към всеки алткойн.

  Тези прости съвети ще ви дадат предимство пред конкуренцията и ще увеличат портфолиото ви.


  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]

  Актуални

  Latest stories

  You might also like...