Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнКитай забранява всичко, което насърчава свободата - чест е за Bitcoin да...

  Китай забранява всичко, което насърчава свободата – чест е за Bitcoin да бъде забранен от Китай


  Не знам дали сте забелязали, но в момента едва минава седмица, без китайското правителство да обяви нови забрани за населението. Всъщност през последните дни темпото изглежда се ускорява.

  От няколко месеца ставаме свидетели на истинско превземане на страната от централната власт в Пекин. Китайското правителство пускаше нещата в много области в продължение на няколко години и сега купонът приключи. Си Дзинпин иска да покаже, че той е този, който държи тази държава в желязна хватка.

  Епизодът на Джак Ма, който изчезна за няколко седмици, след като се осмели да критикува Китайската комунистическа партия в края на 2020 г., все още е в съзнанието на всички.

  Си Дзинпин иска още по -силно да контролира всеки аспект на китайското общество

  В началото на септември 2021 г. научихме, че Пекин забранява женските мъже от националната телевизия. В същото време китайското правителство напомни на телевизионните оператори, че трябва да популяризират „културната революция“. Това е начин Пекин да засили контрола си над бизнеса и обществото, като същевременно подсили официалния морал.

  Миналата седмица Пекин повтори, че биткойн е забранен в Китай с изявление на PBOC (Народна банка на Китай), в което се казва, че транзакциите с биткойни и криптовалути са незаконни. Това, разбира се, предизвика вълнение в света на криптовалутите и доведе до спад на пазара както обикновено .

  Не много хора забелязаха, но в същия ден Китай също забрани филма на Marvel „Shang-Chi“. Си Дзинпин има желание да контролира всеки аспект от живота на Китай, било то икономически, културен или образователен.

  Трябва да се направи всичко, за да се запази властта на Китайската комунистическа партия.

  Следователно свободата на индивидите трябва да бъде ограничена в рамките, определени от централната власт в Пекин. Не може да бъде иначе. Ето защо Китай дори забрани Мечо Пух от Китай през 2018 г. поради подигравка с приликата на анимационния герой със Си Дзинпин.

  Можете да видите докъде може да стигне това.

  Ако бяхте купували BTC на стойност 1000 долара всеки път, когато Китай забраняваше нещо, днес вероятно бихте били милиардер.

  Китай забранява биткойн, за да отстъпи място за налагане на електронния юань на хората

  Виждайки как Китай забранява биткойн и повтаря това отново и отново, когато всички вече знаят, че накрая трябва да се разглежда като кредит към биткойн. Това е знак, че Биткойн се разглежда от Пекин като гаранция за свобода.

  Пекин няма да толерира парична система, която дава възможност на хората. Отново това би бил твърде голям риск.

  Забранявайки биткойни и криптовалути, Пекин също има много ясна стратегия, която вече е била прилагана многократно през последните двадесет години с всички нови технологии. Китай забрани Facebook, YouTube, Google и WhatsApp, за да освободи място за китайски конкуренти като Weibo, Youku, Baidu и WeChat.

  В това отношение няма да избяга от вашето внимание, че Китай работи усилено върху своята цифрова валута на централната банка, е-юаня, вече повече от две години . Напредъкът беше много бърз и e-RMB вече е в напреднали тестове в много големи китайски градове.

  Сега, когато e-RMB е много близо до предлагането или по-скоро да бъде наложено на китайските граждани, Пекин иска да направи място, за да се увери, че китайците нямат други алтернативи, с които разполагат. Алтернативи, които им дават повече свобода, разбира се.

  Докато китайският народ ще бъде тежко засегнат, Bitcoin ще продължи своята революция със или без Китай

  Така че не е изненадващо, че биткойнът е забранен от Китай, както и криптовалутите. Това не означава, че хората ще спрат да използват тези нови технологии. Това просто означава, че широката общественост ще има малък шанс за достъп до тях.

  Тези, които искат да купят биткойн, винаги ще намерят начини. Знаете каква е човешката природа. Когато ви е забранено да използвате нещо, искате да го използвате още повече. Според мен това ще се случи по същия начин в Китай.

  Що се отнася до e-RMB, той представлява антитеза на биткойн. Още по -опасна версия на фиатната валута. Макар и централизиран, електронният юани също ще позволи на китайското правителство да следи по-добре всички транзакции, извършени от населението.

  Накратко, e-RMB е последното липсващо парче в пъзела на китайската система за социални кредити, което ще позволи на Си Дзинпин да контролира страната още по-стриктно. При тези условия изглеждаше очевидно, че биткойн трябва да бъде забранен.

  Въпреки че това няма да промени бъдещето на биткойн, то ще изложи китайските граждани на още по -голям риск в система, която не им позволява никаква свобода.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel
  Чрезpublish0x

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...