Още
  НачалоБлокчейнАнализиБиткойн - пари за свобода!

  Биткойн – пари за свобода!


  Благодаря, че прочетохте Ние сме биткойн! Абонирайте се безплатно, за да получавате нови публикации и да подкрепяте работата ми.

  Биткойн е цифрова валута, която работи в децентрализирана мрежа, известна като блокчейн. Често се нарича „криптовалута“, тъй като използва криптография за защита и проверка на транзакции.

  Концепцията за биткойн се основава на идеята за децентрализация, което означава, че не се контролира от нито един субект като правителство или банка. Вместо това, той се захранва от мрежа от потребители, които използват своите компютри, за да записват и проверяват транзакции в блокчейна.

  Хората виждат биткойн като форма на „пари на свободата“, защото позволяват на хората да извършват транзакции и да съхраняват стойност без нужда от посредници като банки или други финансови институции. Това позволява по-голяма финансова свобода и автономия, но също така идва с някои рискове и предизвикателства. Например, стойността на Bitcoin може да бъде силно променлива, използването му все още не е широко разпространено и не се приема от всички търговци и доставчици на услуги. Въпреки че това бързо се променя.

  Създаване на пълна икономическа система на биткойн.

  Rootstock (RSK) е платформа за интелигентни договори, която е изградена върху биткойн блокчейна. Той използва двупосочна връзка, за да го свърже със собствената си странична верига, което позволява на потребителите да създават и изпълняват интелигентни договори в мрежата Rootstock, използвайки BTC.

  Една от целите на Rootstock е да създаде пълна икономическа система върху биткойн блокчейна. Това включва възможността за създаване и използване на децентрализирани приложения (dApps) и интелигентни договори, както и поддръжка за други функции като децентрализирано финансиране (DeFi) и токенизация. Идеята е да се даде възможност за разработване на широк набор от приложения и услуги, които могат да бъдат изградени върху биткойн, осигурявайки повече функционалност и полезност на биткойн мрежата.

  Тези приложения биха позволили на потребителите по целия свят да се свържат с пълна икономическа система, работеща на най-децентрализирания актив, който светът някога е виждал. Осигуряване на достъп на всеки по открит, безплатен и устойчив на цензура начин.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 0 Среден рейтинг: 0]

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...