Още
  НачалоБлокчейнАнализиБиткойн може да падне под $30 000. Ето защо продължавам да купувам биткойни...

  Биткойн може да падне под $30 000. Ето защо продължавам да купувам биткойни и HODL, независимо от обстоятелствата.

  Пиша това, тъй като цената на Bitcoin е $39K. Цената на биткойн очевидно е в диапазон, от който не може да изскочи нито отгоре, нито отдолу. С ATH от $69K, достигнат през ноември 2021 г., цената на биткойн в момента е на -43% от неговия ATH.

  За някои това е паника, тъй като настроенията на пазара все още са в изключителен страх. Някои смятат, че предстои много по-лошо и че биткойн ще влезе в мечи пазар много скоро. Много от тези мечи хора прогнозират скоро биткойн под $30 000.

  Както знаете, това не е моето мнение. Оставам възходящо въз основа на различни индикатори като резервите на BTC, които достигнаха 4-годишно дъно на борсовите платформи . Според мен все повече и повече хора преминават в режим на натрупване за това, което се очаква за биткойн през следващите години.

  Все пак може да греша и цената на биткойн може да падне под $30 000. В крайна сметка биткойнът е свободен пазар. Всичко може да се случи на такъв пазар, където потребителите са постоянно свободни да намерят равновесната цена. Нека си представим, че войната в Украйна води до Третата световна война. Можете да сте сигурни, че цената на биткойн внезапно ще падне под $30 000 поради паниката на всички инвеститори.

  Ние не можем да контролираме тези събития, както знаете.

  Но трябва ли да се въздържа да купувам биткойн въпреки тази възможност? Моят отговор е не . Продължавам да купувам биткойн редовно, използвайки моята DCA стратегия, която досега винаги е работила за мен. Вече правех същото през 2018 г. например.

  Така че купих биткойн на почти всяко ценово ниво по време на разширения мечи пазар през 2018 г. Направих същото през целия бик пазар през 2021 г. Това, което трябва да разберете тук е, че единственото нещо, което ме интересува тук, е бъдещето, което очаква биткойн . Аз съм фокусиран само върху дългосрочните цели на биткойн . При тези условия цената на биткойн може да падне допълнително в краткосрочен план, но това няма да има пряко въздействие върху мен, защото ще остана HODLer независимо от всичко.

  И вярвам, че цената на биткойн ще бъде по-висока след 5 години, 10 години, 20 години, …

  Така че не виждам смисъл да поемаме рискове, като играем на търговеца, който се опитва да продаде своя биткойн, за да се опита да го изкупи обратно на по-ниска цена. В кой момент да вляза отново? Защо трябва да продавам актив, в който така или иначе вярвам?

  Нямаше смисъл, освен да оставя алчността ми да надделее над чувството ми за логически разсъждения. Но не това искам да правя. Искам да доминирам над ситуацията и да остана спокоен. За да направя това, продължавам да прилагам стратегия на DCA, независимо какво. Разбира се, тази стратегия може да бъде адаптирана. Можете да решите да увеличите покупките си на BTC след значителен спад в цената му например. Това може да бъде умно.

  Въпреки това, трябва да имате предвид, че биткойн все още е игра за натрупване за години напред . Ако не можете да се справите с текущата ситуация с риск от спадане на цената до по-ниски нива, това вероятно е защото не разбирате напълно как работи биткойн, но и защото ви липсва доверие в биткойн революцията.

  Оттам нататък най-добрият ви вариант е да продължите да научавате повече за биткойн и икономиката. В крайна сметка ще стигнете до единствения въпрос, който имам:

  Смятам ли, че централните банки ще спрат да печатат фиатни пари от нищото в безкрайни количества в бъдеще?

  Моят отговор е не, тъй като Фед току-що увеличи паричното предлагане на М1 с +420% през последните 24 месеца . При тези условия търпението е най-добрият ми съюзник с биткойн. Съветвам ви да развиете и това основно качество, което ще ви позволи да се грижите за парите си през следващите години.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...