Още
  НачалоБлокчейнАнализиБиткойн използва 60% възобновяема енергия, като същевременно е 100 пъти по-сигурен от...

  Биткойн използва 60% възобновяема енергия, като същевременно е 100 пъти по-сигурен от всички конкурентни криптовалути взети заедно.

  Биткойнът не е перфектен.

  Какво? Биткойнър, който се осмелява да критикува биткойн?

  Да, защото въпреки че съм биткойнър, аз съм преди всичко човек, който търси истината. Не забравяйте мотото на биткойн: „Не се доверявайте, проверете“.

  Така че прекарвам времето си в проверка, за да се опитам да си съставя лично мнение, което споделям с вас. Не се опитвам да ви продам нещо противно на това, което някои хора ми казват в коментари или съобщения. Споделям моето мнение, което е субективно.

  Моето мнение е за мен истината. Не абсолютна истина, а МОЯТА истина и тази, която ви каня да предизвикате, като мислите за себе си.

  Въпреки че наскоро развенчах много фалшиви митове за екологичното въздействие на биткойн , за да установя отново това, което смятам за истина, зависи от вас да ми докажете, че греша, ако не сте съгласни, наскоро написах статия, критикуваща Биткойн.

  Биткойнът не е перфектен и аз съм наясно с това.

  Така че има 3 основателни критики, които можете да отправите към биткойн в моите очи:

  1. Биткойнът не консумира енергия.
  2. Биткойн няма достатъчно възли.
  3. BTC единиците се купуват предимно в режим KYC и това е нещо опасно за тези, които купуват биткойни.

  Обяснявам всичко това подробно тук:

  „Ето 3-те легитимни критики относно биткойн, които можете да отправите.“   Що се отнася до останалото, последният доклад от Bitcoin Mining Council (BMC) току-що беше публикуван и мисля, че винаги е интересно да го разгледаме, за да видим как индустрията за копаене на биткойни се развива по отношение на целите си за въздействие върху околната среда.

  Като напомняне, BMC има 51 копачи, които сега представляват 45% от скоростта на хеширане на биткойн мрежата.

  Докладът на BMC за третото тримесечие на 2022 г. , който ви призовавам да прочетете, ни казва, че биткойнът използва незначително количество от световната енергия (0,16%) и че неговият дял в емисиите на CO2 е още по-незначителен (0,10%):

  Причината е проста: почти 60% от електроенергията, използвана от биткойн миньорите, идва от възобновяема енергия:

  Както можете да видите, цифрата нараства до 67,8% за играчите на BMC, които представляват 45% от хешрейта на биткойн мрежата. Техният ангажимент да направят биткойн все по-екологичен е за похвала.

  Изчислителната мощност, предназначена за защита на биткойн мрежата, се е повишила със 73% на годишна база. Потреблението на енергия обаче се е увеличило само с 41%. Тази разлика се обяснява с 23% увеличение на енергийната ефективност на минните машини.

  Това увеличение на ефективността до голяма степен се дължи на закона на Мур, който гласи, че плътността на транзисторите на микропроцесорите се удвоява на всеки две години поради технологичния напредък. Машините за копаене днес използват 5nm чипове и до 2027 г. ще използват 1,4nm чипове според световния лидер TSMC.

  „Samsung започва производство на 3-нанометрови чипове – Копаенето на биткойни ще декарбонизира XXL през следващите години“

  Законът на Мур и фактът, че наградата, изплащана на копачите, се намалява наполовина на всеки четири години по време на събитието за преполовяване на биткойн, значително ограничават потреблението на енергия от биткойн. Това ни позволява да кажем мимоходом, че сигурността на биткойн мрежата не зависи само от количеството инжектирана енергия. Зависи и от технологичния напредък в полупроводниците, използвани за генериране на хешове. Ето защо Proof-of-Work прави Bitcoin превъзходен .

  BMC изчислява, че количеството електроенергия, необходимо за поддържане на сегашното ниво на сигурност на биткойн мрежата, ще бъде разделено на 24 в рамките на осем години.

  Разбира се, ако стойността на биткойн се увеличи с коефициент 24 за същия период, потреблението на електроенергия ще стагнира. Наистина, поскъпването на BTC прави изгодно включването на повече машини. Предвид тези цифри, ние сме много далеч от „ кипенето на океаните “, противно на това, което казват противниците на Биткойн. Да не говорим за факта, че Биткойн е най-добрата технология за гасене на метанови факели и по този начин помага в борбата с глобалното затопляне.

  По време на представянето на доклада на BMC за третото тримесечие на 2022 г. беше изтъкнато, че от това тримесечие нататък ще видим 40% увеличение на енергийната ефективност на машините за копаене на биткойни, благодарение на пристигането на S19XP Antiminers. Те имат енергийна ефективност от 21,5 вата на Terahash, в сравнение с 29,5 W/Th за неговия предшественик S19Pro.

  BMC не пропусна да забележи, че Ethereum току-що изостави надпреварата за Hash Rate, което поражда опасения, че Ethereum 2.0 е огромна машина за цензура в ръцете на американския OFAC.

  „Ethereum 2.0: Как централизацията на мрежата я превръща в страшна машина за цензура“

  Сега биткойн е „ 100 пъти по-сигурен от всички конкурентни криптовалути взети заедно. 

  Друг начин да го разгледаме е, че комбинираната изчислителна мощност на Google, Amazon и Azure е по-малко от 1% от тази на индустрията за добив на биткойни. Тази гигантска празнина се дължи на факта, че миньорите използват ASIC, специално предназначени за алгоритъма SHA-256.

  BMC завърши своя тримесечен отчет с презентация на Romain Nouzareth относно полезността на добива на биткойни за укрепване на електрическите мрежи. Голямото предизвикателство пред енергийните компании е да успеят да се справят с пикове в потреблението. Това ги принуждава да поддържат многобройни електроцентрали, които са икономически нерентабилни, но са необходими, за да се избегнат спирания на тока по време на пикове.

  Всичко това означава, че търсенето на електроенергия не е постоянно във времето. Ежедневно пиковете в потреблението се наблюдават рано сутрин и вечер. Обяснението е просто: това е времето, когато хората са си у дома.

  Уикендите са по-малко енергоемки, тъй като индустриите обикновено не работят. Към това се добавя и климатичният фактор, отговорен за сезонните пикове. Срещат се през зимата (отопление), но и през лятото в горещи периоди (климатик).

  След това Ромен Нузарет обясни:

  „Ние сме единствената дигитална индустрия в света, която може да спре да консумира електричество изведнъж. Това не е случаят с центровете за данни на Google или Amazon, които винаги работят.

  Например в Квебек, където използваме 20 мегавата енергия, ние изключваме машините си главно през зимните пикове. Когато населението има нужда от отопление, защото е студено, доставчикът на енергия може да ни помоли да изключим нашите миньори. Правим това за определен брой часове всяка година, главно през зимата.

  Това е чудесен начин за помощната програма да продава електрони, които не са продавали преди. Да вземем пример: вие сте община с 20 000 жилища и имате достъп до 100 MW мощност. Никога не искате да използвате мрежата си на 100%, защото имате нужда от марж за много големи пикове. Така че ще го увеличите до 80 мегавата. През лятото общината ще използва 60 мегавата мощност, а през зимата, защото е студено, 80 мегавата.

  Преди да има биткойн копачи в тази мрежа, енергийната компания продаваше 60 мегавата през лятото и 80 мегавата през зимата. С нас в мрежата той ще може да продава по-близо до 80 мегавата през цялото време. Това означава повече приходи за общината и енергийната компания, която ще може да инвестира тези пари в замяна на своите въглеродни енергийни източници с възобновяеми енергийни източници.

  Разбира се, в Квебек по-голямата част от енергията е водноелектрическа, така че енергията, консумирана от минната индустрия в Квебек, не отделя CO2.

  И накрая, не забравяйте, че биткойн миньорите се насърчават да намерят къде електричеството е най-евтино. Това електричество задължително се генерира от излишък от възобновяема енергия.

  Нека си признаем, Биткойн е сила за добро в борбата срещу изменението на климата !

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...