Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнБиткойн скочи над 65 000 долара, за да достигне рекордно високо ниво

  Биткойн скочи над 65 000 долара, за да достигне рекордно високо ниво

  В сряда сутринта биткойнът достигна границата от 65 000 долара, за да постави нов рекорд.

  Дигиталната монета премина крайъгълния камък за всички времена в 9:43 сутринта източно време. Той продължи да се движи напред и се търгуваше на север от 66 900 долара около час по -късно, според данни на Coinbase. 

  Развитието бележи драматичен обрат за биткойн, който преди това постави рекорд от едва 65 000 долара през април, преди да спадне през лятото и да падне до 29 800 долара през юли. 

  Биткойнът до голяма степен се възстанови тази есен, като получи значителен тласък тази седмица, когато федералните регулатори позволиха първият борсово търгуван фонд, съдържащ фючърси на базата на криптовалута, да започне да се търгува във вторник.

  Очаква се през следващите седмици да се търгуват още фючърсни биткойни ETF от мениджъри на активи като ARK Invest и VanEck.

  Криптовалутата е преминала 65 000 долара в 9:43 сутринта, според данни на Coinbase.
  Криптовалутата е преминала 65 000 долара в 9:43 сутринта, според данни на Coinbase.

  Включването на биткойн фючърси в ETF може да тласне криптовалутата още повече напред, казаха някои наблюдатели на крипто.

  „Хората искат удобството да притежават биткойни в своите брокерски сметки и вероятно е имало много капитал, седнал отстрани, който чака този продукт да съществува и сега го прави“, каза Гарик Хилеман, ръководител на изследването в  blockchain.com .

  Все пак може да има мигащи предупредителни знаци, каза Хилеман пред The ​​Post. Настоящото рали може да избухне в пламъци-точно както последния път, когато дигиталната монета постави предишния рекорд за всички времена през април.

  Той предупреди, че голяма част от неотдавнашната гореща ивица на криптовалутите се дължи на краткосрочни спекуланти, използващи заеми с ливъридж. Лихвените проценти по кредитите за криптовалути са се удвоили през последната седмица-показателен признак за бурни спекулации.

  „Видяхме тези нива през пролетта около предишния връх на биткойн за всички времена – и това се оказа неустойчиво“, каза Хилеман, който също е сътрудник в Лондонското училище по икономика.

  Дори и с нестабилността си, Хилеман казва, че биткойнът прави добра инвестиция в средносрочен до дългосрочен план, тъй като набира скорост сред институционалните инвеститори. 

  „В момента нещата се ускоряват и крипто активите са много нестабилни и може да се обърнат, но ако имате по-дългосрочна перспектива и вложите скромна сума, няма да се развалите“, каза той. „Сега е идеалното време да влезете, ако сте съвсем нови за крипто активите.“

  От 2013 г. биткойнът е нараснал с повече от 62 000 процента, според данни на Coinbase.

  Междувременно Ethereum, втората най-популярна криптовалута след биткойн, също отбеляза значителен тласък във вторник, преминавайки границата от 4000 долара за първи път от май. 

  Повишеният интерес към крипто от мениджъри на активи и инвеститори от старата гвардия означава, че най-достъпните монети-биткойн и етериум-ще надминат по-неясните „алткойни“ като доджкойн или лайткойн в краткосрочен план, прогнозира Хилеман.

  Що се отнася до биткойн, той е нараснал с 41,2 процента само през последния месец. 

  Дейвид Сако, професор по финанси в университета в Ню Хейвън и бивш инвестиционен банкер от UBS, заяви пред The ​​Post, че очаква биткойнът да падне отново в близко бъдеще. Той посочи нейното преобръщане през последната година.

  „Някъде през следващата седмица отново ще бъде под 60 000 долара“, каза той. „Бих бил готов да залагам пари, че в един момент в рамките на следващите три месеца отново ще паднат в 40 000 долара – може би в 30 000 долара.“ 

  „Биткойн е толкова нестабилен, колкото всеки финансов актив в момента и ще продължи да бъде такъв“, каза той. 

  В Twitter обаче всички бяха усмивки сред почитателите на крипто, които празнуваха новата рекордна цена.

  „Залите на вечността отекват с виковете на онези, които продадоха своя #биткойн“, ликува Майкъл Сейлър, съосновател на компанията за бизнес разузнаване MicroStrategy, която притежава значителни инвестиции в биткойни.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]
  Източникnypost

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...