Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнПазарът на биткойн е като в Squid Game : „червена светлина, зелена...

  Пазарът на биткойн е като в Squid Game : „червена светлина, зелена светлина“ – Ако се паникьосвате, сте довиждане

  Издаден на платформата Netflix в средата на септември 2021 г., южнокорейският сериал „Squid Game“ постигна изключителен глобален успех до степен да се превърне в най-гледания сериал в света.

  Squid Game скоро ще надхвърли 100 милиона зрители за приходи, които вероятно ще достигнат един милиард долара. Това е феноменът на падането на стрийминг платформите.

  В Squid Game кандидатите до шията трябва да участват в игри, за да се опитат да спечелят финансов джакпот, който ще им позволи да стъпят на краката си и след това да водят комфортен живот. Начин да се критикува нарастващото неравенство в Южна Корея с хора, все по-богати и по-богати, които не намират нищо по-добро за правене от това да се забавляват с мизерията на хората, които все повече и повече задлъжняват.

  Това е и начин да изобличим човешката природа, която ни подтиква да сме готови на всичко за пари.

  „Червена светлина, зелена светлина“, изиграна в поредицата Squid Game, поставя живота на кандидатите в опасност при най-малкия признак на паника

  Тънкостта на Squid Game е, че игрите, предложени на кандидатите, са игри, които са играли през детството си. Например първата предложена игра е „Червена светлина, зелена светлина“. Тази игра има различни имена по целия свят. Някои го познават като „Статуи“, други като „Стъпките на баба“, но в крайна сметка принципът е един и същ.

  Ето общите правила на играта, както са дефинирани в Wikipedia :

  1. Човек започва като „Куратор“ (То, баба, Пух и т.н.) и стои в края на полето. Всички останали, които играят, стоят в далечния край (разстоянието зависи от избраната зона за игра). Целта на играта е „Статуя“ да маркира Куратора, като по този начин стане Куратор и нулира играта.
  2. Кураторът се обръща с гръб към полето и „Статуите“ се опитват да препускат и да маркират Куратора.
  3. Всеки път, когато Кураторът се обърне, Статуите трябва да замръзнат на позиция и да я задържат, докато Кураторът ги гледа. На куратора може дори да му бъде позволено да обикаля статуите и да ги разглежда. Въпреки това, Кураторът трябва да бъде внимателен – всеки път, когато Кураторът е обърнат с гръб, статуите могат да се движат.
  4. Ако статуята бъде хваната да се движи, те се връщат на стартовата линия, за да започнат отново, или се елиминират.

  Тази игра, която е забавна за децата, става много по-рискова в Squid Game, тъй като елиминираните хора просто са убити на игралното поле без никаква дискусия.

  Можете да загубите всичко по всяко време, ако изпаднете в паника. Да рискувате живота си по този начин за пари ви показва състоянието на отчаяние, в което кандидатите се съгласяват да играят тази игра.

  Животът ви не е заложен на карта в света на биткойн, но парите ви са, ако се паникьосвате

  След като ви разказах за тази първа игра на калмари, може би се чудите към какво имам предвид. Наистина, тази статия трябва да е за биткойн, а аз ви разказвам за поредицата Squid Game.

  Е, веднага ще разберете защо исках да направя този поразителен паралел.

  27 октомври 2021 г. е и цената на биткойн току-що падна за броени минути от $63K на $58K в ход, който паникьоса много инвеститори. Инвеститори, които са видели, че биткойн победи нов ATH (All-Time High) само преди седмица при $67 000.

  В съзнанието им тогава се очакваше биткойн да скочи до $100 000 по параболичен начин. Тези хора забравят, че нищо не се случва така в света на биткойн. Волатилността е характеристика и трябва да можете да се справите с нея, за да запазите главата си.

  Ако не можете да контролирате емоциите си с биткойн, тогава ще изпаднете в паника и ще бъдете прецакани. Точно като състезателите на Squid Game. Разбира се, няма да бъдете убити и това е добре!

  Въпреки това, вие ще продадете своите биткойни на загуба и ще загубите пари, докато биткойнът е там, за да ви позволи да защитите парите си от текущата дефектна, непоправима, парична и финансова система.

  За да защитите парите си обаче, трябва да контролирате емоциите си през цялото време. Трябва да приемете, че Bitcoin е невероятна парична революция, която ще отнеме време . Настоящият спад на цената трябва да се разглежда като възможност за натрупване на повече BTC, а не като време за паника.

  Подобна ликвидация в настоящата среда трябва да се разглежда като възможност с биткойн

  Тези, които са уверени в биткойн, ще се възползват от възможността да натрупат повече за феноменалното четвърто тримесечие на 2021 г., което очаква биткойн. Останалите ще бъдем прецакани.

  За да се върнем в подробности към спада на цената на биткойн, на който току-що станахме свидетели, това беше масивна ликвидация на дълги позиции: над 140 милиона долара бяха ликвидирани само за един час:

  Нещо важно, но както можете да видите на тази диаграма, това е нещо, което се случва от време на време.

  Трябва да сте подготвени за това. Цената на биткойн ще възобнови покачването си през следващите дни. Това е моето усещане и това е усещането на всички биткойни. Така че няма нужда от паника, просто за да бъдете търпеливи.

  Както винаги с биткойн, защото търпението винаги се възнаграждава в тази революция.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...