Още
  НачалоБлокчейнАнализиБиткойн в момента е изправен пред илюзията на айсберга

  Биткойн в момента е изправен пред илюзията на айсберга

  Вече почти седмица цената на биткойн се колебае в диапазона от $41K-$44K. Диапазон, който може да има две значения. Всичко зависи от това как го гледате. Тези, които вярват в бичи сценарий, от който съм и аз, ще ви кажат, че това е диапазон на натрупване и че пазарът просто чака искра, за да започне нова възходяща вълна.

  За да се случи това, решаващата съпротива около $46K ще трябва да бъде премината, както обясних по-рано: https://inbitcoinwetrust.substack.com/p/bottom-seems-in-for-bitcoin-price

  Тогава биткойн ще трябва да преодолее съпротивата около $49.5K, за да се справи със съпротивата от $52K. Тогава биткойн може да излезе от диапазона, в който цената му е останала от началото на декември 2021 г. Както виждате, все още не сме там.

  От друга страна, имате защитници на мечи сценарий, които ще ви кажат, че макроикономическите условия ще работят срещу биткойн през следващите седмици и месеци. Инфлация от 7% в Америка до декември 2021 г., Фед, който се очаква да повиши ключовите лихви между 3 и 5 пъти през 2022 г., и икономики, които остават под заплахата от предстоящите варианти на COVID-19.

  Фондовият пазар изглежда дори излиза от еуфорията си, въпреки че това ще трябва да бъде потвърдено, тъй като S&P 500 все още е около 4600 пункта. Далеч сме от срив на фондовия пазар на Уолстрийт. Повишаването на лихвите по 10-годишните държавни облигации на САЩ предизвиква страх сред някои, но други смятат, че все още има време за вземане на печалби.

  Докато чакаме да научим повече за това как ще се развие тази ситуация, винаги можете да проверите 3-те сценария, които виждам за цената на биткойн през 2022 г.: https://inbitcoinwetrust.substack.com/p/3-potential-scenarios-for -биткойн

  Както винаги, без гаранции, но доволни, за да подхранват вашето мислене.

  Всички са фокусирани върху краткосрочната цена на биткойн

  Като казах това, чувствам, че губим твърде много време в момента, фокусирайки се върху краткосрочната цена на биткойн. Може да се каже, че съм донякъде отговорен за това, тъй като пиша технически анализи за краткосрочната цена на биткойн, като в същото време представям сценарии за цената му.

  Аз просто отговарям на очакванията на някои на този пазар, където е трудно да спечелите достатъчно увереност, за да останете HODLer, независимо от всичко. Въпреки това винаги ви напомням, че най-добрата стратегия за мен остава най-простата: Купете биткойн, HODL биткойн, повторете .

  Не забравяйте да изпратите своите биткойни в хладилно хранилище, за да запазите частните ключове на вашите биткойни във ваше притежание. Не вашите ключове, не вашите биткойни . Би било жалко биткойн революцията да бъде открадната от вас от посредници като банки или PayPal.

  В момента PayPal е в заглавията, тъй като платежният гигант току-що беше съден от трима лица, които го обвиняват, че е замразил сметките им и е конфискувал техните фиатни пари без обяснение. Тези трима потребители на PayPal току-що заведоха федерален иск срещу PayPal.

  Ще видим какъв е резултатът, но това засилва това, което казвам през цялото време: не купувайте биткойни чрез посредници, които ви пречат да получите частните ключове за вашите биткойни . Това би ви изложило на риск от този тип риск, при който посредник може да замрази плодовете на вашия труд по произволни причини.

  Пазарът на биткойн е изправен пред илюзията на айсберга

  Докато изключителният страх все още доминира на пазара на биткойн, чувствам, че биткойн в момента е в средата на илюзия на айсберг. Позволете ми да обясня чрез тази илюстрация, която току-що направих:

  Както можете да видите, имате върхът на айсберга на повърхността, където е фокусирано цялото внимание в света на биткойн. Всичко, за което някой говори в момента, е цената на биткойн или потенциален мечи пазар напред. Вместо да се страхувате, препоръчвам ви да следвате внимателно 8 индикатора, за да видите кога е на път да се случи потенциален мечи пазар: https://inbitcoinwetrust.substack.com/p/is-a-bitcoin-bear-market-imminent

  Прекарвайки цялото това време, фокусирано върху краткосрочната цена на биткойн, както и върху FUD около въздействието на биткойн върху климата и околната среда, трябва да положите усилия да погледнете потопената част от айсберга. Не е лесно, може да се каже. За ваше щастие е по-лесно да видите това за биткойн, отколкото за истински айсберг.

  Всичко, което трябва да направите, е да направите крачка назад. Какво ще видите тогава?

  Тези с дългосрочен поглед могат да видят, че биткойн революцията става все по-силна

  Ще видите, че Fidelity, един от най-големите мениджъри на активи в света с управлявани активи от $4,9 хил., смята, че повече правителства и може би дори централна банка могат да купят биткойн през 2022 г. Ще ви позволя да откриете тази публикация в блога на Fidelity в подробно , но ето един пасаж, който изпъкна за мен:

  „Също така смятаме, че тук се играе теория на игрите с много високи залози, според която ако приемането на биткойн се увеличи, страните, които осигуряват малко биткойни днес, ще бъдат по-конкурентни от своите връстници. Следователно, дори ако други страни не вярват в инвестиционната теза или приемането на биткойн, те ще бъдат принудени да придобият някои като форма на застраховка. С други думи, малка цена може да бъде платена днес като хеджиране в сравнение с потенциално много по-големи разходи години в бъдеще. Ето защо няма да се изненадаме да видим други суверенни национални държави да придобият биткойн през 2022 г. и може би дори да видим как централна банка прави придобиване.

  Тогава ще видите, че Тонга вече е проправила пътя законно за биткойн да бъде приет като официална валута до края на 2022 г. С теорията на игрите в игра, сигурен съм, че други страни скоро ще последват примера. Както Fidelity казва в своя доклад, първият, който прегърне биткойн революцията, ще бъде най-възнаграденият следващия.

  Защото така винаги работи с биткойн революцията. Вие винаги плащате своите биткойни на цената, която заслужавате, и вашето търпение винаги ще бъде възнаградено.

  Ще видите, че Джак Дорси, мултимилиардер предприемач, който основа Twitter и Square, превърна думите си в действие. След като повтори няколко пъти през 2021 г., че биткойн е може би най-важната област, в която ще работи в бъдеще, той напусна позицията си като главен изпълнителен директор на Twitter, за да се посвети напълно на подобряването на екосистемата на биткойн.

  Биткойнът се нуждае от предприемачи като Джак Дорси, които искат да работят, за да укрепят основата му. Това включва създаване на фонд за защита на разработчиците в света на биткойн от потенциални съдебни дела, пред които могат да се сблъскат. Без разработчици, биткойн мрежата не би могла да продължи да бъде най-сигурната децентрализирана система в света.

  След това има биткойн миньорите. За да направи добива по-ефективен, по-екологичен и по-достъпен, Джак Дорси току-що се подписа с Block (новото име на Square), за да разработи следващото поколение ASIC за добив на BTC. Това ново поколение ASIC ще бъде от полза за цялата общност, както обяснява Дорси, и той иска да работи за подобряване на въздействието на Bitcoin върху околната среда:

  „Преминаването към чисто и ефективно използване на енергия е чудесно за икономиката, въздействието и мащабируемостта на биткойн.“

  Тази инициатива на Block е в допълнение към предварително обявеното създаване на хардуерен портфейл.

  В областта на минното дело, където конкуренцията между различните компании ще бъде ожесточена, току-що научихме, че Intel, технологичен гигант с пазарна капитализация от $220B, ще влезе в хардуерния бизнес за копаене на биткойн. Intel няма да навлезе в бизнеса с нови графични процесори, а по-скоро с нова линия процесори, наречена „Bonanza Mine“. Съобщението ще бъде направено подробно на конференцията ISSCC 2022, която ще се проведе в края на февруари.

  Тази конференция е годишно събиране на най-добрите и умни умове в чип индустрията. Презентацията, обявена от Intel, се нарича “Highlighted Chip Releases”. Вече очакваме с нетърпение да открием това в детайли.

  По отношение на околната среда току- що беше публикуван последният доклад от Съвета за копаене на биткойн . В него научаваме, че делът на възобновяемата енергия, използвана от компаниите за добив на биткойн, които са членове на тази организация, достигна 58,5% през четвъртото тримесечие на 2021 г. Това представлява увеличение от 1% спрямо третото тримесечие на 2021 г. и го прави „ една от най-устойчивите индустрии в световен мащаб “.

  Ето коментара на Майкъл Дж. Сейлър след публикуването на тези числа от Съвета за копаене на биткойн:

  „Това тримесечие видяхме тенденцията да продължи с драматични подобрения на енергийната ефективност и устойчивост на добива на биткойн поради напредъка в полупроводниковите технологии, бързото разрастване на добива в Северна Америка, изселването в Китай и световната ротация към устойчива енергия и модерни техники за копаене.

  Това е мястото, където забраната за копаене на биткойн в Китай започва да се отплаща. Америка сега е доминиращата област за хешрейта на биткойн с всички ползи за околната среда, които това носи на биткойн.

  Говорейки за скоростта на хеширане, биткойн мрежата току-що достигна нов ATH:

  r/InBitcoinWeTrust – май 2021 г.: Китай забранява добива на биткойн. Някои предричат ​​края на биткойн. Според тях мрежата ще се възстанови с години. Януари 2022: Bitcoin Hash Rate достига нов ATH. Биткойн мрежата е по-сигурна от всякога. Биткойн не се нуждае от Китай. Биткойнът е антикрехък.

  Тези, които прогнозираха края на биткойн мрежата, след като Китай забрани добива през май 2021 г., трябва да се изправят пред фактите: Биткойнът е антикрехък и не се нуждае от Китай . Краят на господството на Китай е ефективен. В бъдеще има голям шанс Китай да съжалява за тази стратегическа грешка.

  Тук дори не споменах милиардерите на традиционните финанси, които продължават да инвестират сериозно в биткойн поради способността си да гледат на дългосрочно. Докато някои си губят времето, обяснявайки, че биткойн е схема на Понци , други действат, за да се възползват от нейната революция в момент, когато се очаква инфлацията да продължи да всява хаос през следващите месеци.

  Последни мисли

  Усещането, което произтича от всичко това за мен е, че биткойн е в средата на илюзията на айсберга. Е, казвам биткойн като погрешно наименование, тъй като мрежата на биткойн продължава да се движи със собствено темпо блок по блок. По-скоро пазарът на биткойн е изправен пред илюзията на айсберга.

  Тези, които се хванат в краткосрочен план, не могат да видят отвъд върха. Тези, които ще се възползват най-много от биткойн в бъдеще, отстъпят назад и ще видят подводната част. Тази част, която представлява основите на биткойн, става все по-силна през цялото време.

  Това е частта, която ще поддържа биткойн революцията напред през следващите месеци и години. Защото без стабилни основи никоя революция не може да триумфира. За щастие основата на биткойн става все по-силна през цялото време.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...