Още
  НачалоБлокчейнАнализиБиткойн коригира цикъла на богатство, за да ви позволи да получите свобода

  Биткойн коригира цикъла на богатство, за да ви позволи да получите свобода

  Чували ли сте някога за цикъла на богатството?

  Познат на много хора, цикълът на богатството ви показва как можете да поемете пълен контрол върху живота си от работата си и в крайна сметка да получите свободата да живеете живота си според вашите собствени условия. Имайте предвид, не съм казал, че е лесно да се направи, разбира се.

  Въпреки това този цикъл, подчертан от някои, има заслугата да показва пътя, по който трябва да вървим. Ето една много показателна илюстрация:

  Всичко започва от теб и твоята работа. Ще работите усилено ден след ден, за да печелите пари. Тъй като поговорката „Кешът е боклук“ е реалност, ще използвате тези пари, за да купите активи. Тези активи ще бъдат от различни видове: недвижими имоти, акции, злато, …

  Тези активи трябва да ви позволят да накарате плодовете на вашия труд да работят вместо вас, докато спите. Както Уорън Бъфет веднъж каза, това е единственият начин да избегнете необходимостта да работите до края на живота си.

  Като накарате тези активи да работят за вас, вие ще изградите своето богатство. Вашето богатство в крайна сметка ще ви позволи да постигнете свобода. Това е дума, която трябва да се приема в най-широкия смисъл тук. Ще можете да поемете контрола над времето си и да живеете живота си според вашите собствени условия. Това е най-съществената свобода, която трябва да се стремим да завладеем.

  Цикълът на богатството е прекъснат в рамките на сегашната парична и финансова система

  Този цикъл на богатство е повече от релевантен, но има един основен проблем в днешната парична и финансова система: той вече не работи!

  Защо вече не работи? Просто защото определени взаимоотношения са нарушени в настоящата система. Тези взаимоотношения се нарушават от външни фактори, върху които нямате контрол. Можете само да страдате от ситуацията, без да можете да обърнете тенденцията.

  Ето предишната илюстрация, показваща как недостатъците в настоящата система нарушават този цикъл на богатство:

  Ако работата ви позволява да печелите пари, преди да ги инвестирате в активи, тогава ще се сблъскате с няколко основни недостатъка на настоящата система. Първият е способността на централните банки да отпечатват толкова фиатни пари от нищото, колкото им е необходимо. Тъй като щатският долар продължава да намалява, вашата покупателна способност също продължава да пада.

  Плодовете на вашия труд не могат да бъдат спасени безопасно. Това унижение предизвиква инфлация, което е начин за мълчаливо ограбване на хората. Не можете да направите нищо по въпроса, защото мощните хора начело на сегашната система решават да действат по този начин напук на огромното мнозинство от жителите на Земята.

  Някои хора намират начин да се защитят по-добре от други, когато могат да купят активи, чието увеличение на стойността побеждава ефектите от инфлацията. За съжаление, само малка част от хората имат достъп до тези активи.

  И накрая, друг голям проблем възниква дори за онези, които преодоляват ефектите от инфлацията. Това е конфискационната власт на силните в сегашната система над вашите активи. Правителствата могат да решат да конфискуват някои от вашите активи по напълно произволни причини. Те са вашите активи, придобити с вашия честен труд, но се прилагат правилата на правителствата.

  Де факто вече не сте в състояние да постигнете свободата да живеете живота си според вашите собствени условия. Вие сте заседнали в несправедлива система. Система, която силните няма да променят, защото е благоприятна за тях.

  Биткойн коригира цикъла на богатство

  Преди да бъде изобретен биткойн, не сте имали начин да коригирате цикъла на богатство. Нямаше друг избор, освен да приемеш несправедливостта на сегашната система и да се надяваш, че тя ще те удари възможно най-късно. Сега, когато сме в 13-та година от създаването на Bitcoin , нещата са различни.

  Биткойн е парична и финансова система, която връща властта на хората. Програмната парична политика на биткойн е по-добра във всяко отношение от тази, провеждана от централните банки на големите икономики в настоящата система.

  Правилата на играта са известни предварително с биткойн и ще се прилагат независимо от всичко. Това е магията на алгоритъма: той е безмилостен и прилага законите на математиката, независимо от всичко. Инфлацията на предлагането на нови биткойни ще се стреми към нула до 2140 г., независимо какво, по график, известен на всички предварително.

  И накрая, предлагането на биткойн е твърдо ограничено на 21 милиона единици. Това няма да се промени без волята на по-голямата част от участниците в мрежата. Но никой няма интерес да обезценява предлагането на биткойн, защото това е една от най-големите му силни страни. Така че предлагането на биткойн ще остане на 21 милиона единици, независимо какво.

  Следната илюстрация ви показва как цикълът на богатство е фиксиран, когато биткойн стане валутата, използвана в него:

  Както можете да видите, няма нищо изключително в тази актуализирана версия на цикъла на богатство, освен че слабите пари като щатския долар са заменени от твърди пари като биткойн. Тази промяна на парадигмата в крайна сметка създава голяма разлика, тъй като фиксира цикъла на богатство.

  Промяната на парадигмата, представена от биткойн, поражда нов цикъл на богатство, където спестяванията отново са централни

  Тъй като биткойн е най-добрата технология за спестяване в света, вече не е нужно да купувате активи, за да защитите плодовете на вашия труд. Биткойн прави това и ви носи богатство директно. Истинско богатство, защото вашият биткойн не може да бъде отнет от вас, ако имате личните ключове към него. След това директно достигате основната свобода, която споменах в началото на тази статия: свободата да живеете живота си според вашите собствени условия .

  Минималистичната версия на този цикъл на богатство с биткойн като валута в центъра на вашата система може да бъде представена по следния начин:

  Както можете да видите, това е нещо, което е достъпно, след като решите да изберете системата Bitcoin. Достъпността е още по-голяма, тъй като всичко, от което се нуждаете, е интернет и смартфон, за да се възползвате от системата Bitcoin. Както винаги, от вас зависи да вземете най-доброто решение за вашето бъдеще.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 4 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...