Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнБиткойн изгражда по-добър свят, като защитава 5 основни човешки права

  Биткойн изгражда по-добър свят, като защитава 5 основни човешки права

  Биткойн е парична революция, базирана на разрушителната технология, която е Blockchain. Паричните атрибути на Биткойн и неговата децентрализация го правят отделен вид. В един свят на бъдещето, където всичко ще бъде цифрово, биткойнът винаги ще бъде разделен благодарение на тези две последни функции .

  Паричната революция, въплътена от Биткойн, има за цел да изгради по-добър свят за всички в бъдеще. По-приобщаващ свят по отношение на парите, в който всички негови потребители ще имат еднакви възможности.

  Тук биткойнът е наистина революционен.

  Докато биткойн системата се развива, мнозина започват да осъзнават невероятните положителни последици, които биткойнът ще има върху обществото в бъдеще. Сред тези последици е фактът, че биткойн дава възможност да се защитят пет основни човешки права.

  Много хора не осъзнават това, но основно право никога не е гарантирано . Като се борите за него, ще можете да го запазите в дългосрочен план.

  Купувайки биткойн и възприемайки стратегията HODLing, вие се борите за запазването на тези пет основни човешки права.

  1. Правото на неприкосновеност на личния живот

  Онлайн поверителността се превърна в централен въпрос през последните години. Различните скандали около Facebook накараха все повече хора да осъзнаят, че услугите на уеб гигантите не са били безплатни.

  В действителност те се финансират от използването на вашите лични данни .

  Мнозина разбират, че неприкосновеността на личния им живот е изложена на риск поради силата на GAFA, но и поради плановете за растеж на правителствата да създадат общество за наблюдение. Китайският пример с неговата система за социални кредити може да бъде подражаван по целия свят в бъдеще .

  Все повече страни искат да пуснат собствени цифрови валути, подкрепени от държавата, които ще им позволят постепенно да елиминират паричните средства, за да имат пълен контрол върху начина, по който техните граждани използват парите си.

  С биткойн имате на разположение псевдонимна мрежа, която гарантира поверителността ви по отношение на парите. Биткойнът е едно от оръжията, с които разполагате, за да ги добавите към браузър като  Brave Browser  или система за съобщения като  ProtonMail .

  2. Право на основни банкови услуги

  За хората, живеещи в САЩ, Канада, Европа или Австралия, правото на основни банкови услуги изглежда е дадено. За съжаление това далеч не е така в нововъзникващите страни или в държавите с авторитарни режими.

  Стотици милиони хора в Африка са изключени от сегашната банкова система . Биткойнът ще позволи на всички тези хора да постигнат финансово включване бързо и лесно.

  С биткойн милиони хора ще имат достъп до основни банкови услуги без никакви предварителни условия. Биткойн предлага на своите потребители същите възможности, което е революционно .

  3. Правото на сигурност чрез криптиране

  Това основно право гарантира правилното функциониране на Bitcoin. Много държавни агенции желаят да включат задкулисни врати в повечето онлайн системи. Биткойн ви защитава по отношение на парите от обществото за наблюдение, които тези компании искат да създадат за света на бъдещето.

  С Bitcoin вашата сигурност е гарантирана благодарение на криптирането.

  4. Правото на свобода на словото

  Хората, живеещи в западните страни, не винаги се възползват от възможностите, които имат. Те могат свободно да изразяват мнението си, без риск от санкции.

  Това е нещо от съществено значение за борбата ежедневно. Правото никога не е даденост, както вече казах. Трябва да се борите постоянно, за да го задържите .

  Дори в западните страни все повече инициативи са насочени към намаляване на правото ни на свобода на изразяване. Това ни шокира и трябва да се борим, за да го запазим.

  В страните с авторитарни режими това право е неизвестно. Веднага щом критикувате политическата власт на място, рискувате да загубите всичко, което притежавате, чрез прости политически решения . С биткойн вие сте единственият капитан на борда.

  Докато разполагате с частните ключове, свързани с вашите биткойни, никой не може да ви ги конфискува. Освен това никой не може да ви попречи да използвате вашите биткойни, както желаете. Това е силата на децентрализираната система, която няма лидер и следователно принадлежи на хората.

  5. Правото да спестите парите си

  На теория вие имате пълно право да спестявате парите си в сегашната парична и финансова система. На практика безкрайната парична инфлация на фиатните валути ви пречи да спестите трудно спечелените си пари, както желаете.

  Покупателната способност от $ 1000 през 1971 г. дори не струва $ 150 през 2020 г . :

  1 * hX-FZqfym2x8INSSePypjw.png

  Спад в стойността на щатския долар от -85% само за 49 години.

  При тези условия спестяването на парите ви не е нещо, което трябва да се направи. Американският долар е проектиран да бъде изразходван , както всички други фиатни валути.

  За разлика от това имате Bitcoin, което е истинска технология за спестяване. Тъй като предлагането е ограничено до 21 милиона единици, независимо от всичко и търсенето, което ще продължи да расте, Bitcoin непрекъснато увеличава стойността си.

  През последното десетилетие цената на биткойните се е увеличила с 9 000 000% . Биткойн ви дава пълна свобода: можете да живеете живота си според вашите условия.

  Заключение

  Помагайки ви да запазите пет основни човешки права, биткойн ви дава възможност да живеете живота си, както искате. С биткойн вие сте единственият капитан на борда .

  Най-невероятното е, че Bitcoin предлага същите възможности на всички свои потребители, независимо кои са те. Биткойн насърчава финансовото включване на възможно най-много хора и поради тази причина ще помогне за изграждането на по-справедлив и следователно по-добър бъдещ свят.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 5 Среден рейтинг: 5]

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...