Още
  НачалоБлокчейнАнализиБиткойн: Все още ли сме на бичия пазар?

  Биткойн: Все още ли сме на бичия пазар?

  В момента има много страх на пазара и това кара много хора да се чудят дали всъщност все още сме в цикъла на бика, или дали сме влезли в мечи цикъл, от който няма да можем да избягаме в продължение на няколко години . Дали това е просто страхотна възможност за покупка и по-късно ще видим скока на цената обратно нагоре, или е време да опаковате багажа и да обявим, че бичият пазар е завършен.

  Нека поговорим за това.

  Както споменах по-горе, в момента на пазара има много страх и с право. Има много неща, които се случват в макро пейзажа. Точно както през лятото на 2021 г., което продължаваше да вижда FUD след обявяването на FUD, което ще намали цената на биткойн, докато в крайна сметка не достигне най-ниското ниво от $28 000, докато не се отблъсне всеки един и ще си пробие път обратно нагоре към ново всичко -висока за времето цена от $69k.

  Виждаме същата атака от лоши новини и този път. Разликата този път е, че тези FUD съобщения не са фокусирани само върху биткойн или пазара на криптовалути, а върху макро пазарите и света като цяло.

  Първото нещо, което е константа в неотдавнашния спад на цените, е цялата ситуация с Covid. Всеки път има нов низ на Covid, който се открива и разпространява по целия свят; това кара пазарите да изпадат в паника всеки път. Omicron започна да се разпространява почти точно по същото време, когато биткойнът беше в своя биткойн. През последната година, след като паниката изстине, биткойн отново започва да се движи нагоре. Но всеки път, когато има ново напрежение, цената на BTC страда.

  След това е цялата ситуация с инфлацията и лихвените проценти. Светът следи какво ще направят САЩ, тъй като те са най-големият финансов сектор в света и също така контролират долара, световната резервна валута. Инфлацията излезе извън контрол в САЩ поради прекомерното печатане на пари, което се случи по време на Covid. И сега се опитват да коригират това чрез намаляване на разходния бюджет на правителството, а също и чрез повишаване на лихвите. По-късното отново уплаши финансовите пазари и има опасения, че това не само може да накара биткойн да влезе в мечи пазар, но може да накара САЩ и дори света да изпаднат в рецесия.

  И накрая, напоследък има паника от ситуацията, която се случва между Русия, Украйна и как ще реагира останалата част от света. Кара хората да се страхуват, че е възможна световна война. Въпреки че няма да навлизам в дълбочина по тази тема, това е нещо, което може да има абсолютно огромно влияние не само върху пазарите на биткойн, но и върху всички пазари. Всички трябва да обърнем изключително голямо внимание на тази ситуация.

  Всички тези неща, заедно с търговците, които използват твърде голям ливъридж, паникьосването на купувачите на дребно и продажбата са довели до падането на цената на биткойн до $32 000. Което беше почти 54% спад в цената от най-високата за всички времена цена. Оттогава се върна до $37k, но въпросът е дали това е краткосрочен отскок или нещата ще започнат да изглеждат по-добре?

  01fde75cc2a7f252e09895d78e6fe6c9998153ebfa1767b72d850d2234f2b615.jpg

  Като погледнете горната диаграма, къде мислите, че попадаме в нея в този момент от цикъла?

  Както винаги, оставам много настроен за бъдещето на биткойн. Ценовото движение днес, утре или дори следващия месец не ме притеснява много. Повече ме притеснява цената след година или 5 години. Имаше 3 причини, които публикувах по-горе за текущото низходящо движение на цената на биткойн. Първите две; covid и инфлацията са две неща, срещу които биткойн може да спечели. Въпросът е само да преживеем първоначалното шоково съобщение, което изпраща пазара в паника. Една от най-големите силни страни на биткойн е колко е ликвиден. Но по време на тези моменти на паника, която също го прави най-уязвим за разпродажби. Много от тези съобщения се случват, докато други пазари са затворени през нощта или през уикенда. Следователно единственото нещо, което може да се продаде, е криптовалута и хората ще я продават като топъл хляб. 

  Ето защо често биткойн вижда разпродажба, която се случва преди пазара на акции и често е по-голяма. Но често се възстановява и по-бързо. Помислете за срива на цените на covid през март 2020 г. Биткойн се срина преди фондовия пазар и също видя цената му да започне да се възстановява дни преди пазарът на акции да види собствения си поход към възстановяване. Същото ще се случи и в тази ситуация.

  Ако някоя от тези ситуации се случи, вярвам, че поддържаме бичи цикъл и ще се насочим към нови високи цени за всички времена по-рано, отколкото бихте очаквали.

  Въпреки това, ако се случи тази трета възможна ситуация с Русия, всички пазари ще станат грозни. Което вярвам, че ще ни изпрати в мечи цикъл. Кой знае дали тази ситуация наистина ще се случи, но това е нещо, което всички трябва да наблюдаваме внимателно. 

  Както можете да видите, пазарът все още е в страх. Въпреки че е малко по-добре след скока на цените, който се случи вчера. Ако обърнете внимание на Crypto Twitter, той се превърна в хронология на хора, които са невероятно мечи и са загубили много пари или надежда.  

  Макар че за мнозина може да звучи като рекламно предложение, но това всъщност може да означава, че сме близо до дъното на цените или вече сме го достигнали. Често, когато всеки почувства, че пазарът е загубен, ние определено ще слезем надолу, когато всъщност правим обратното. Това всъщност е най-доброто време да купувате биткойни и да изграждате портфолиото си. Когато биткойнът беше в диапазона от $60 000, всички щяхме да сме развълнувани да имаме още един шанс да купим в диапазона от $30 000. Най-смешното е, че след като това най-накрая се случи, хората се страхуват и са загубили убеждението си. Това ги кара да седят встрани, само за да гледат как цената се покачва, преди да купят.  

  „Бъдете алчни, когато другите се страхуват. Бъдете страхливи, когато другите са алчни.“ Този цитат на Уорън Бъфет е наистина златното правило, което трябва да следвате, докато инвестирате. Ключът е, че първо трябва да намерите невероятен актив, в който имате доверие. След като го намерите, никога не спирайте да натрупвате, дори по време на спадове. Винаги не забравяйте да инвестирате само това, което можете да си позволите да загубите.

  Едно е сигурно. Някои дни този пазар може да ви накара да се чувствате еуфорични, някои дни може да ви накара да се почувствате депресирани, а след това има много дни, в които нищо не се случва по отношение на цената. Но се наслаждавам на всяка минута от него. Това е толкова вълнуващ пазар, където има толкова много неща за правене, виждане и учене. С нови неща, които се случват всеки ден. Ако инвестирате правилно днес, ще сте се настроили много добре за бъдещето.

  Ами ти? Мислите ли, че биткойн все още е на бичия пазар или сме влезли в мечи пазар?

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]
  Източникjohnwege

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...