Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнБиткойн, нова психо-технология

  Биткойн, нова психо-технология

  [Съдържанието на тази статия е достъпно и във формат PODCAST и VIDEO ]

  В хода на човешката история е имало много технологични иновации. Повечето от тях са прости инструменти, които карат задачите ни да отнемат по-малко време и енергия. Въпреки това, има някои от тях, наречени „Психотехнологии“, които дълбоко променят начина, по който работи нашият ум. Най-яркият пример е езикът, числата, математиката и писмената дума.

  Всички тези технологии накараха трансфера на знания да направи значителен скок, позволявайки на нашето разбиране за света да се развие. Това води до огромни промени като общество и начина, по който се организираме.

  През цялата ни история винаги виждаме, че тези иновации се пазят от малък брой хора, далеч от широката публика. През Средновековието по-голямата част от населението е било неграмотно, докато тези, които са имали най-голяма власт, са единствените, които са имали знания да го разберат. Едва когато се появи печатната преса, видяхме, че тази разрушителна иновация се разпространява равномерно сред населението.

  Интернет направи нещо много подобно, позволявайки на информацията да тече без усилие между юрисдикциите. Свързване на целия свят, който преди беше много по-отделен.

  И все пак сега имаме появата на нова „психотехнология“ под формата на биткойн. Ще призная и знам, че не съм единственият, че никога не съм разбирал нищо от икономика, докато не започнах да изследвам биткойн. За първи път в историята знанието за това как функционира икономическата структура, кой я контролира и кой печели от нея, е широко разпространено по целия свят. Завесата, която ни държеше в неведение през цялото това време, най-накрая се вдигна. Не само можем да видим очевидните пукнатини в системата, но имаме и изход.

  Докато се опитвам да обясня биткойн на хората, виждам как той разширява границите на ума им, докато се борят да го разберат. Тогава спирам и си мисля, че същият ефект се случва милиони пъти всеки ден, във всички краища на земното кълбо.

  По същия начин, по който математиката променя нашето разбиране и начина ни на мислене, Биткойн също го прави. Това не може да не промени цялото ни общество. След като започнете процеса на истинско разбиране на това, което означава, е доста очевидно, че много ще се променят в близко бъдеще. 

  Знам, че повечето хора на крипто пазарите просто търсят актив с висока възвръщаемост на инвестицията. Призовавам ви обаче да отделите малко време и да се опитате да разберете какво се случва тук, старите структури се срутват, докато говорим, старите системи вече не могат да функционират. Предстои нещо ново, което в крайна сметка ще бъде страхотно за всички. Преходният период обаче може да не е нежен за тези, които не обръщат внимание на знаците.

  С времето това ще става все по-очевидно. Мога само да препоръчам на всички да си отворят очите и да започнат да се подготвят за това, което предстои. Ще продължа да уча, да уча и да събирам информация, колкото мога, докато продължавам да пиша за това. Надявам се, че това е полезно за вас.
  По мое скромно мнение, Btc ще продължи да расте, докато не стане световен резервен актив. Това ще бъде чудесно за човешкия вид, тъй като ще изравни условията, превръщайки пазарите в по-справедливи и приобщаващи. Тези, които виждат тази промяна рано и започват да се адаптират към нея, са тези, които печелят най-много. Виждам разбирането на този конкретен момент от историята като морален дълг към моите неродени деца. Те са тези, които ще бъдат най-засегнати, независимо дали успея да го направя или не.

  В този смисъл характеристиките на биткойн „психотехнологията“ са още по-очевидни. Това промени начина, по който виждам света и действам в него. Сега съм много по-дългосрочен фокус и искам само това, което е най-доброто за поколенията, които тепърва предстои. Има една поговорка, която гласи „Обществото става силно, когато хората засадят дърветата, под чиято сянка никога няма да седят“, вярвам, че това е вярно. Може би тази нова иновация ще помогне на повече хора да мислят по този начин и заедно можем да изградим по-добро бъдеще.

  7adccb2e5302a64ff61256112f14d2f6375b5331acc6b793cc7b7f91d30eb5b2.jpg
  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  ИзточникArtoftomas

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...