Още
  НачалоБлокчейнАдминистрацията на Байдън призовава за международни действия за укриване на данъци от...

  Администрацията на Байдън призовава за международни действия за укриване на данъци от крипто

  Източник на миниатюри: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-54774814 

  Администрацията на Байдън призова света за международно сътрудничество в областта на укриването на данъци чрез споделяне на данни, като се стреми да победи укриването на данъци от крипто – огромен проблем за етичния свят.

  Съобщението

  Публикувано миналия петък, съобщението идва от Министерството на финансите в  Общите обяснения на предложенията за приходите за финансовата година 2022 на администрацията . Както подсказва името, това е документ, който издава плана на приходите за следващата година, 2022 г., и това включва крипто, придобивайки огромна популярност през 2021 г. Документът може да бъде видян тук:  https: //home.treasury. gov / system / files / 131 / General-Explanation-FY2022.pdf . 

  Докладът предлага задължение за крипто брокери, включително борси и доставчици на хоствани портфейли, да предават информация на IRS (Служба за вътрешни приходи) за непреки чуждестранни сметки, които взаимодействат с тях. Тази събрана информация може да бъде предадена от САЩ на други чуждестранни правителства, образувайки връзка, тъй като те връщат данни от своята нация относно всички американци, които държат офшорни борси и доставчици на портфейли. Връзката между САЩ, които допринасят значително за крипто и икономиката номер едно в света, и други нации за крипто означава, че крипто скоро ще се превърне в проход за непрекъснато криене на укриващите данъци, целия свят за тях. 

  6b772c643b0f571d1f654f5197d704334dba7b4a9616056517bab72c81708b2a.jpg

  Предложението ще се нуждае от законодателство на Конгреса, но е част от кампанията на администрацията на президента Джо Байдън да има по-силни данъчни мерки за събиране на по-високи държавни приходи за изпълнение на проекти и програми, натрупващи се до трилиони долари. Според посочения по-горе документ, „Предложението би било ефективно за декларации, които трябва да бъдат подадени след 31 декември 2022 г.“ (стр. 95). Това означава, че има още дълъг път, докато не се случи голямо потискане на крипто от САЩ. Важно е обаче да се отбележи, че Китай вече е започнал да бие крипто надолу, наскоро забрани крипто копаенето и е възможно Китай да си сътрудничи със САЩ срещу укриването на данъци от крипто, като и двамата виждат големия потенциал на данъчните приходи, ако успеят.

  Според Чарлз Колстад, партньор на международната адвокатска кантора „Уидърс“, предложението ще бъде продължение на обмена на информация, който САЩ вече са направили с чужди правителства, за да разкрие, че американците крият крипто офшорни в скрити чужди банкови сметки.

  Други предложения по отношение на крипто също бяха споменати в документа и могат да бъдат проверени в горната връзка като допълнително четене, като се използват CRTL + F и се въведе „крипто“, за да се намерят желаните области.

  Разглеждайки крипто укриването на данъци

  Длъжностни лица твърдят, че крипто е допринесъл за нарастващата данъчна разлика (т.е. разликата между дължимите данъци и платените навреме). Чарлз Ретиг, комисарят на IRS, изчислява, че може да надхвърли 1 трилион долара всяка година, показвайки колко потенциални приходи могат да получат САЩ с ефективно ограничаване на крипто. Според бюджетната служба на Конгреса САЩ са получили данъчни приходи в действителност 3,46 трилиона щатски долара през финансовата година (фискална година) 2019, приблизително 3,71 трилиона долара през финансовата година 2020 и прогнозирани 3,86 трилиона долара през финансовата година 2021. Данните са получени от баланса тук:  https://www.thebalance.com/current-us-federal-government-tax-revenue-3305762 .

  77473a273bd15fe80e6de0d279c75102b2e0de12f0a00db2eb5fb5e3c6dfbb27.jpg

  Използвайки предположението на Rettig, ефективното крипто данъчно облагане ще увеличи данъчните приходи с повече от 25%, което е голям принос за САЩ. Това показва защо обширното крипто данъчно облагане е толкова търсено не само от САЩ, но и от други държави, създавайки приток на данъчни приходи, за да засили правителството / властите напред. 

  Директор на Marcum LLP, национална фирма за счетоводни и консултантски услуги, Евън Фокс заяви следното с предложенията за крипто:

  Те наистина се стремят да съберат колкото се може повече информация за покупката, продажбата и движението на цифрови активи.

  Дали монетите за поверителност ще станат следващата топ криптовалута?

  Тъй като САЩ и други държави изглежда се присъединяват към лов за откриване на укриване на крипто данъци, крипто може да се превърне в известен смисъл по-централизирано. Въпреки че криптовалутите в по-голямата си част са децентрализирани екосистеми, те все още могат да бъдат търсени и произвеждани. Всяка транзакция и портфейл са достъпни чрез изследователя на блокчейна и така с известна информация укриващият данък крипто може лесно да бъде заловен и преследван. Това става още по-лесно, когато се използват портфейли на трети страни, които имат по-централизирана структура към тях, като по този начин по-уязвимите области, за които властите могат да се възползват, когато е необходимо.

  Това обаче не е така с монетите за поверителност, като имате възможност да разкриете качване в блокчейн изследователя. Настоящите топ 3 монети за поверителност според CoinGecko са Monero (XMR), Dash (DASH) и Decred (DCR). С настъпването на правителството, което се опитва да поеме контрола над крипто света, много хора могат да мигрират в монети за поверителност, които нямат уязвимостите на отворен изследовател, както при другите криптовалути.

  Разглеждайки монетите за поверителност на CoinGecko, почти всяка от тях е имала прилични печалби през последните 24 часа, единствената със загуба в моменталния DCR от -2,2%. XMR има най-висок прираст от 10,8%. Причината за такива печалби може да е от предложенията, направени от САЩ, макар да изглежда малко вероятно, но както винаги в крипто света, има възможност.

  c6275dba2130e9b5e8eadec2b5c972e1fb4cf93a68c1f7945639d92f5bcf17e0.png

  Допълнителна информация

  Bloomberg – Байдън се насочва към крипто данъците към глобалния шанс за споделяне на данни –  https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-06-02/biden-targets-crypto-tax-evaders-in-global-data- шанс за споделяне

  be [in] crypto – Biden тръгва след Crypto данъчни измамници с инициатива за глобално споделяне на данни –  https://beincrypto.com/biden-crypto-tax-evaders-global-data-sharing/

  be [in] crypto – Crypto Tax USA – Как IRS, борсите и услугите работят заедно –  https://beincrypto.com/crypto-tax-usa-how-the-irs-exchanges-and-services-work-together/

  CryptoDaily – САЩ да засилят мониторинга на чуждестранни крипто инвеститори при опасения относно укриването на данъци –  https://cryptodaily.co.uk/2021/06/US-tighten-monitoring-of-foreign-crypto-investors

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 4 Среден рейтинг: 5]

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...