Още
  НачалоКриптовалутиАлткойниКои са най-добрите инструменти за крипто арбитраж ?

  Кои са най-добрите инструменти за крипто арбитраж ?

  Какво е крипто арбитраж?

  Основите на крипто арбитража са прости: Вие купувате една крипто на борса, която предлага най-ниската цена, докато се опитвате да продадете веднага на друга борса. Това е арбитражна търговия между борсите и основната цел е да се възползвате от ценовите разлики.

  Същото може да бъде и се прави на борсите от дълго време. Възможността за арбитраж обаче не е добра там, тъй като офертата-запитване се разпространява на конвенционалните пазари и търговията по двойки е малка в сравнение с това, което виждате в книгите за поръчки на крипто пазари като Ethereum (ETH) или EOS.

  Как работи криптовалутният арбитраж?

  Простата арбитражна стратегия работи, като задава множество акаунти на една крипто борса с по-висока цена и друга крипто борса с по-ниски цени. Следователно, крипто търговецът може да се възползва от неефективността на пазара, за да реализира печалба без голям пазарен риск. Това е добре позната търговска стратегия и работи добре, стига таксата за транзакция да не е твърде висока.

  За да накара стратегията да работи без ръчно изчисляване и изпълнение на сделки, търговецът на крипто арбитраж може да разработи бот за крипто търговия, който поставя сделки за вас, когато борсовите платформи предлагат различни ценови котировки за един и същи актив. Тъй като пазарът се развива и става по-зрял, създаването на арбитражен бот става все по-високо за топ криптовалутите. Например, биткойн арбитражът често не дава достатъчно потенциална награда, за да оправдае таксите за търговия и транзакции. Следователно е важно да се намери борса за криптовалута, която позволява прост статистически арбитраж за поне един крипто актив едновременно, като ръчно пуска сделки или използва бот за крипто арбитраж.

  Защо арбитражът на криптовалути е толкова популярен?

  Тъй като крипто пазарът е все още сравнително нов и прехвърлянето на активи от една борса на друга, както и поставянето на бързи поръчки за покупка и продажба е сравнително просто, много търговци и дори хедж фондове използват арбитражната търговия като добър начин за увеличаване на инвестиционните участия. Това също е чудесен начин за криптовалутни борси да генерират допълнителни такси, тъй като арбитражната търговия включва много транзакции за кратък период от време.

  Освен това, тъй като има крипто борси, които имат причини да предлагат по-ниска или по-висока цена на търсене или оферта като крипто борсите в Съединените щати, възползването от разликата в цената е сравнително просто, ако имате капитал. Трябва обаче да вземете под внимание, че няма много полза от придвижването на капитал около две борси, освен ако нямате например 1 BTC за търговия. Това е така, защото има допълнителни такси за трансфер, свързани с преместване на крипто между борсите.

  Следователно, ако имате добро разбиране за пазара на криптовалута и търговията с крипто арбитраж – и някои монети във вашето скривалище, това е добър начин да печелите пари поради ценови разлики между множество борси и различни пазари.

  Докато поръчките за покупка и продажба се изпълняват възможно най-бързо, внезапното пазарно движение може да съсипе потенциалните възможности за печалба.

  Печеливш ли е арбитражът на криптовалути?

  Поради високата волатилност и обема на търговията, несъответствията между промените позволяват на крипто арбитражника винаги да намери възможност. Следователно арбитражът за криптовалути все още е печеливш и предлага чудесен начин да увеличите крипто притежанията си. Биткойн арбитражът обаче става все по-труден, тъй като търговците сканират пазара и създават системи за крипто ботове, които бързо минимизират всяка потенциална възможност за печалба.

  Трансграничният арбитраж все още е добър начин да се постигне добро предимство на пазара. Въпреки че се нуждаят от по-сложни механизми за прехвърляне на финансиране за фиатна валута, разликата в цената от една крипто монета до друга все още е достатъчно голяма, за да оправдае усилията.

  Плюсове и минуси на криптовалутния арбитраж

  Основните предимства на крипто арбитража са възможностите за печалба без особен пазарен риск, тъй като поръчката за покупка и продажба се изпълнява едновременно. С помощта на инструменти за автоматизация, от търговците дори не се изисква ръчно да търсят възможности. Недостатъкът обаче може да възникне от внезапни ценови скокове, както и от увеличени такси за трансфер от една борса на друга. Това се е случвало на арбитражните търговци на биткойни и преди по време на екстремни задръствания на мрежата, което означава, че всяка печалба от арбитраж се намалява от последващата необходимост от прехвърляне на крипто към други борси или портфейли.

  Как да изчислим разходите и печалбите на Crypto Arbitrage

  Изчисляването на разходите и печалбите за арбитражните възможности е относително просто. Трябва да приспаднете цената на куклите на активите от закупения актив. Например, ако продадете 1 BTC на $ 60,000 1 на една борса, докато купувате 59,500 BTC на друга борса за $ 500 XNUMX, вашата печалба е разликата от $ XNUMX. Освен това от тази печалба трябва да извадите всяка такса за търговия както за закупената, така и за продадената позиция. Това, което остава, е вашата печалба.

  Кои са най-добрите инструменти за арбитраж на криптовалути?

  От началото на търговията с криптовалути, покупката и продажбата на монети на различни борси за арбитражна търговия ускори развитието на различни инструменти за арбитражна търговия и мониторинг.

  Нека да разгледаме някои от най-добрите, които са налични в момента:

  Bitsgap.com

  Стартирал през февруари 2018 г., Bitsgap е пример за платформа за кръстосана борса, която осигурява автоматизирано пласиране на търговия чрез различни борси. Тя ви позволява да контролирате активите си на няколко борси чрез едно приложение, за да се възползвате от разликите в цените на борсите.

  Смята се, че е сред пионерите в арбитража на криптовалути и има добре разработено API решение за обмен. Помага да задавате поръчки и да извършвате сделки, като същевременно лесно проследявате портфолиото си от монети и техните цени.

  Освен това те предлагат услуги за търговия с ботове и сигнали, които могат да ви помогнат да автоматизирате вашите сделки, като пускате пазарни поръчки или ограничавате поръчки директно до борса. Както заявяват, техният алгоритъм автоматично открива кои са най-добрите възможности за търговия на няколко борси. Всичко, което трябва да направите, е да свържете борсовите акаунти, които имате, към платформата.

  Те също така предлагат безплатна пробна версия, която ви позволява да използвате стандартните им функции с месечен лимит за търговия от $ 1,000. Ценообразуването е разделено на няколко нива с отключени различни инструменти и функции, докато се придвижвате нагоре по абонаментния план.

  Криптовалута

  Cryptohopper е друг лесен за използване арбитражен инструмент, който може да помогне на търговците с различни нива на опит и криптохолдове да изпробват автоматизирана крипто търговия и лесно да проследяват крипто цените.

  Те имат официално партньорство с няколко от най-големите борси като HitBTC, OKEX, KuCoin и предлагат достъпни цени за своя продукт. Първите 20 сделки или позиции са безплатни, а след тях ценовите нива на тяхното членство се основават най-вече на обема на търговията и броя на монетите, които искате да изберете. Членството от най-високо ниво предлага допълнителни функции като Algorithm Intelligence, Market Making и Arbitrage.

  Те също така предлагат голямо разнообразие от ресурси, които можете да използвате, за да се запознаете с тяхната платформа. Техният „Започнете с Cryptohopper“ е чудесен за нови търговци, които нямат предишен опит с арбитражни инструменти. Освен това можете да прочетете тяхната добре подробна документация за това как да използвате платформата по-ефективно.

  Освен това тяхната платформа за социална търговия ви позволява да споделяте нови стратегии и тяхната оптимизация във вътрешния чат. Предлагат се няколко шаблона за ботове, които можете да опитате, което е чудесен ресурс за тези, които все още са нови.

  Като цяло тази платформа е много подходяща за начинаещи.

  Gimmer

  Gimmer предлага автоматично решение за крипто търговия и Discord група, която помага да се изгради общност от крипто търговци. Платформата работи на Windows, OSX, Linux и други, което е чудесна възможност за крипто търговци, които използват няколко операционни системи.

  Основните характеристики са подобни на другите. Въпреки това, Gimmer предлага безплатно тестване на бек през предходен период на търговия, както и създаването на безплатен бот за търговец с един индикатор и крипто двойка. Това е чудесна възможност да изпробвате както тяхната оферта, така и платената версия. Членството може да бъде закупено чрез Gimmer Tokens (GMR). Това предлага още повече решения и функции като автоматизиран бот за крипто кредитиране, мрежа за социална търговия, портфолио от стратегии за търговия и симулатор, наред с други.

  Освен това те предлагат уроци за това как да използват техния инструмент за крипто арбитраж, за да ви помогнат да се ориентирате през крипто арбитражната търговия и да се възползвате напълно от тяхната платформа.

  Защо съществува възможност за арбитраж?

  Основите са прости – несъответствия между борсите съществуват и винаги са съществували. Следователно, като купувате BTC на стойност $ 10,000 10,000 и продавате BTC на стойност $ XNUMX XNUMX на различни борси, като обменният курс е по-нисък на борсата, която сте закупили BTC, и по-висок на борсата, която сте продали, можете да запазите разликата като печалба. Тази печалба се нарича арбитражно разпространение.

  Освен това, това може да се направи с усъвършенствани методи като триъгълен арбитраж, които ще обясним по-късно. Като се има предвид това, основният принцип е един и същ – сканирате книгата с поръчки и поставяте поръчка за покупка на борсата, която предлага по-нисък курс, докато продавате на борсата, която предлага по-висок курс.

  На криптовалутните пазари това е особено изгодно, тъй като няколко борси имат неоптимални цени. Това може да се обясни с факта, че една борса може да се наложи да отговаря на различни разпоредби в различни региони, докато друга борса може да не. Следователно, допълнителни разходи и търсене на, да кажем, BTC може да са по-високи от нормалното.

  Какви са видовете възможности за арбитраж?

  Има няколко типа възможности за крипто арбитраж – най-популярните са пространствен арбитраж (със или без прехвърляне между борсите), както и триъгълен арбитраж. Нека да разгледаме по-дълбоко всеки от тях.

  Арбитраж с прехвърляне между борси

  Това е най-лесният начин за арбитраж, тъй като той изисква да закупите например 1 BTC на една борса, да я прехвърлите на друга и да я продадете на по-висока цена.

  Тъй като обаче преместването на BTC между различни борси изисква време и има допълнителни разходи за трансфер, разликата или спредът вероятно няма да бъде достатъчно голям, за да оправдае риска от внезапното движение на цената.

  Арбитраж без прехвърляне между борси

  Този арбитражен подход не изисква прехвърляне на крипто между борсите и ви позволява да действате незабавно върху ценовия спред. Всичко, което е необходимо, е да задържите активите на две борси и да направите поръчка за покупка и продажба едновременно, когато разликата в цената е достатъчно висока.

  Например купувате 1 BTC на Coinbase Pro за $ 10,000 1 и продавате 10,100 BTC, който вече сте имали на Binance, за $ 10,000 10,100. Разликата между цените от XNUMX XNUMX и XNUMX XNUMX долара е вашата печалба.

  Спредове като тези все още съществуват на криптовалутните пазари, тъй като таксите за търговия стават по-малки; разликите в цените обаче са склонни да намаляват. Тъй като все повече търговци използват арбитраж за криптовалути и ефективно се конкурират помежду си, пазарните цени за криптовалути като BTC все повече се доближават до перфектни.

  Триъгълен арбитраж

  Триъгълният арбитраж включва повече изчисления; Ето защо много инструменти за крипто арбитраж автоматизират това за вас. Основният принцип е избирането на три двойки криптовалута на една борса като ETH / BTC, XRP / BTC и XRP / ETH. След това търгувате ETH за BTC, BTC за XRP и се връщате към началната точка, като търгувате XRP обратно към ETH.

  Трябва обаче да има съществена разлика в ценообразуването между трите двойки, което не се среща често на големите борси и се наблюдава най-вече по време на повишена волатилност. По време на този вид пазарни условия вашите поръчки може да не бъдат изпълнени на изчислената от вас цена. Следователно е необходимо повишено внимание, тъй като винаги има допълнителни такси за търговия и прехвърляне и приплъзване на борсите за криптовалути.

  Резюме / Ключови заведения

  Като цяло има няколко страхотни инструмента за крипто арбитраж, които ви позволяват да се възползвате от несъвършенствата на цените. Те предлагат да извършват сделки автоматично, без да е необходимо да превключвате между различни борсови сметки, за да се възползвате от съществуващите възможности за арбитраж.

  Няма нито един най-добър инструмент за крипто арбитраж; изброените по-горе обаче са чудесни начини да спекулирате между две борси чрез просто приложение.

  Тъй като пазарите на криптовалута и цялото крипто пространство са сравнително нови, вероятно крипто арбитражът ще продължи да се развива. Това означава, че все пак си струва да разгледате всеки от тях и да решите кое ви подхожда най-добре.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 8 Среден рейтинг: 5]
  Източникcryptopolitan.com

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...