Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнБъдете готови за $ 100K,данните предвиждат феноменален Q4 2021 за биткойн

  Бъдете готови за $ 100K,данните предвиждат феноменален Q4 2021 за биткойн


  След началото на октомври, при което цената му се повиши от $ 43 000 до близо $ 58 000, увеличение от около +45%, биткойнът току-що спря с отхвърлянето на последното голямо ниво на съпротива преди нов рекорден за всички времена (ATH).

  Не се заблуждавайте обаче: това, което предстои за Bitcoin през следващите седмици, изглежда феноменално.

  10 -те причини, които изложих през юли 2021 г., защо цената на биткойн ще се движи към 100 000 долара през следващите месеци , все още са много валидни за мен. Поради тези причини сега виждам много по -специфични елементи, които ми позволяват да си представя, че Q4 2021 ще бъде феноменален.

  Откроявам тези елементи по -долу.

  Биткойн влезе в Uptober

  Септември обикновено е червен месец за биткойн . Това беше потвърдено отново тази година с много несигурност и -7% като през септември 2020 г.

  Въпреки това можехме да видим падащ клин, образуващ се в края на септември, което доведе до излизане нагоре на 1 октомври 2021 г .:

  За няколко часа всичко се промени. Чувствата се изместиха от краен страх към неутралитет и началото на алчността. Цената на биткойн беше влязла в Uptober .

  Най -невероятният период на всеки биткойн бик пазар обикновено е Q4. Добре, че сме тук!

  Биткойн изглежда се отделя от фондовия пазар

  Връзката на цената на биткойн с американския фондов пазар винаги е била тема на дебат в света на биткойните. За някои няма връзка, ако се отдръпнете и погледнете в дългосрочен план.

  За други трябва да настъпи отделяне, за да може биткойн наистина да оправдае репутацията си на най -добрия хедж срещу несигурността.

  От началото на октомври 2021 г. можем да видим отделяне на цената на биткойните от S&P 500 и Dow Jones:

  Докато Bitcoin взеха +21% през периода, Dow Jones и S&P 500 бяха относително равни с умерен спад съответно с -1% и -2%.

  Ще трябва да видим това през останалата част от четвъртото тримесечие на 2021 г., а още повече през 2022 г. Наистина, сривът на фондовия пазар изглежда като нарастваща възможност. Ще трябва да видим дали биткойнът може да играе ролята на хеджиране, като напълно се отдели от американския фондов пазар в случай на такъв срив.

  Броят на адресите с поне 1 BTC се увеличава от юли 2021 г.

  До края на февруари 2021 г. броят на адресите в мрежата на Bitcoin с поне 1 BTC собственост достигна ATH от 830K. От този връх тогава имаше спад до минимум от около 800 000 адреса през юли 2021 г .:

  Оттогава очевидно е имало фаза на натрупване на всички, които имат дългосрочна гледна точка с биткойн. Броят на адресите с поне 1 BTC наскоро достигна 813K и е сигурен залог, че ATH от 830K адреси ще бъде победен през Q4 2021.

  BTC резервите на миньорите се стабилизират на интересно ниво

  Винаги е интересно да гледате какво правят биткойн миньорите с техните BTC. Независимо дали трупат или продават своите биткойни, е индикатор за настроения за следващите седмици и месеци.

  В момента виждаме, че биткойнът на миньорите се стабилизира на интересни нива и расте от юли 2021 г .:

  Все още сме далеч от нивата, достигнати в края на 2020 г., но ясно чувстваме, че миньорите са оптимисти за Q4 2021. Друг знак, който не подвежда.

  Обемите се увеличават отново от началото на октомври 2021 г.

  От началото на октомври 2021 г. обемите, търгувани на Bitcoin Blockchain, отново се увеличават. Това е въпреки цената на биткойна, която се доближава до 60 000 долара през последните дни:

  Обемите надвишават 200 млрд. Долара на ден редовно от началото на октомври 2021 г. Очевидно сме в различна фаза, отколкото през първата половина на 2021 г.

  Институционалното търсене се завръща

  Бързото покачване на цената на биткойн от $ 50K на $ 58K през последните няколко дни може да бъде кредитирано от институционални инвеститори, които правят връщането си на пазара в сила.

  Повече от 99% от обема на транзакциите са от транзакции над $ 100K:

  Образ

  Веднага след като цената на биткойн премине ATH от април 2021 г. на 64,8 хиляди долара, трябва да видим възвръщаемостта на инвеститорите на дребно, които искат да се възползват от нарастващия биткойн. Изкачването до $ 100K тогава вероятно ще бъде само въпрос на време.

  Ставките на финансиране изглеждат бичи

  На пазара на деривати забелязваме, че търговците също имат бичи пристрастия от началото на октомври 2021 г. Въпреки че процентите на финансиране се доближават до нивата на май 2021 г., те все още са далеч от нивата на прегряване, достигнати между февруари и април 2021 г .:

  Дългите позиции все още не са прекомерни и пазарът все още има какво да очаква с нетърпение през четвъртото тримесечие на 2021 г. Настоящото отдръпване от $ 57.5K до $ 54.5K- $ 55K е дори отлично нещо за Bitcoin да ни предложи феноменален Bull Run в следващите седмици.

  Появата на Bitcoin ETF до края на октомври 2021 г.

  Инвеститорите чакат с месеци, ако не и години, одобрението на Bitcoin ETF на Уолстрийт. След много отхвърляния и отлагания, не по -малко от 6 ETF са в процес на одобрение за пускане на пазара на САЩ:

  Образ

  Ако само един от тези ETF бъде одобрен, това ще повиши цената на биткойн още повече и марката от 100 000 щатски долара практически ще бъде достигната до края на 2021 г.

  Присъдата се очаква през следващите дни.

  Внимавайте обаче, тъй като някои анализатори на Уолстрийт започват да залагат на по -нататъшно отлагане на решението до 2022 г., докато регулаторната среда стане по -ясна. Така или иначе ще разберем за кратко време.

  Мрежовите възможности на Bitcoin Lightning се увеличават параболично

  Lightning Network е решение от слой 2, изградено върху блокчейна на Bitcoin, за да позволи използването на Bitcoin като ежедневен начин на плащане.

  С Lightning Network мащабируемостта на Bitcoin вече не е проблем и транзакционните разходи са сведени до минимум. Това го прави бъдещето на биткойн като ежедневен начин на плащане.

  Ел Салвадор използва Lightning Network, за да даде възможност на населението си да използва Bitcoin ежедневно на по -ниска цена.

  Добрата новина е, че приемането на Lightning Network се ускори драстично през 2021 г., като капацитетът на Lightning Network се увеличи до параболични нива през последните няколко месеца. Над 3000 BTC вече са заключени в Lightning Network:

  Това е нещо изключително бичи за бъдещето на биткойн. Нещо, което ще тласне инвеститорите малко повече към биткойн през следващите седмици и месеци.

  Надстройката на Taproot ще влезе в сила през ноември 2021 г.

  Кой каза, че биткойнът никога не се развива? Вероятно противници или Altcoiners се стремят да очернят системата, измислена от Сатоши Накамото. Биткойнът се развива със собствени темпове, независимо от критиките от външния свят.

  Заложени са стотици милиарди долари и са заложени надеждите на милиони хора за по -добър свят чрез биткойн. Всяка еволюция на биткойн трябва да бъде правилно оценена и тествана, така че да няма грешки, които биха могли да подкопаят нейната революция.

  След 4 години без голяма еволюция на изходния код на Bitcoin, актуализацията Taproot ще влезе в сила през ноември 2021 г. Това е перфектен сигнал от общността на Bitcoin в най -добрия момент.

  Системата Bitcoin ще може да предлага поддръжка за интелигентни договори, но и по -добра поверителност.

  Цената на биткойн влиза в същия цикъл на положителна обратна връзка, отколкото през четвъртото тримесечие на 2020 г.

  В самото начало на ноември 2020 г. написах, че биткойнът е влязъл в положителна верига за обратна връзка, която ще доведе цената му до 100 000 долара до края на 2021 г.

  Все още не сме там, но този цикъл на положителна обратна връзка сега се настройва отново, за да ни даде феноменален Q4 2021:

  Цената на биткойн се покачва, както и неговата нестабилност. Това привлича вниманието на медиите, което води до по -голямо търсене от страна на различни играчи: институционални, на дребно и големи компании.

  Този механизъм бавно се налага и ще доведе до експлозия на цената на биткойн през следващите седмици.

  Заключителни мисли

  Докато пиша това, цената на биткойн е в зоната от $ 54.5K-$ 55K след много добре дошло оттегляне от съпротивата от $ 58K. Това отдръпване ще позволи на пазара да си поеме дъх и да се подготви за следващата стъпка.

  Първо, пробивът на последната голяма зона на съпротива между $ 58K и $ 60K:

  След това нов ATH ще е само въпрос на дни. След като бъде достигнат този нов ATH, биткойнът отново ще влезе в режим на откриване на цените, с всички феноменални неща, които това предполага за Q4 2021 г.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...