Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнБанковата система използва значително повече енергия от биткойните, показват изследвания

  Банковата система използва значително повече енергия от биткойните, показват изследвания

  Нов доклад показва, че банковата система консумира повече от два пъти повече енергия, отколкото биткойнът. Авторите анализираха потреблението на енергия на биткойн и го сравниха с банковата и златната индустрия.

  Банковата система консумира много повече енергия от биткойните

  Миналата седмица Galaxy Digital публикува доклад, озаглавен „За потреблението на енергия на биткойни: Количествен подход към субективен въпрос“. Авторите описват: „Този ​​доклад използва количествен подход, сравнявайки потреблението на енергия на Биткойн с това на други индустрии.“

  В рамките на доклада имаше сравнение на енергийното потребление между банковата система, златото и биткойните.

  Според доклада мрежата на биткойн консумира приблизително 113,89 TWh / година общо. Оценката включва търсене на миньор, потребление на електроенергия от миньори, потребление на електроенергия в басейна и потребление на електроенергия в възел.

  Въпреки че докладът изчислява, че златната индустрия използва приблизително 240,61 TWh / година, той казва, че банковата система консумира най-много енергия.

  Авторите отбелязват, че „Четирите ключови области на потреблението на електроенергия, свързани в по-широката банкова система с достатъчно данни за установяване на приемливи оценки, са банкови центрове за данни, банкови клонове, банкомати и центрове за данни на мрежите на картите.“ Те написаха:

  Смятаме, че банковата система използва 263,72 TWh енергия всяка година.

  В заключение докладът подчертава характеристиките на биткойните, които могат да предложат финансова свобода на хората по целия свят. Нещо повече, „Мрежата може да се възползва от енергийния сектор, като създава идеални случаи за използване на периодична и излишна енергия. А мрежата ще се мащабира допълнително, само ако приемането на мрежата го изисква. “

  Подчертавайки, че „Използването на енергия не е непременно лошо нещо“, авторите отбелязват, че „Хората ще продължат да намират нови технологии, които изискват повече енергия, които оспорват статуквото. Биткойнът е още един пример. “ След това те преразгледаха първоначалния въпрос:

  Приемливо ли е потреблението на енергия от биткойн мрежата? Нашият отговор е категоричен: да.

  Какво мислите за това изследване? Уведомете ни в раздела за коментари по-долу.

  Източник : bitcoinnews

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...