Още
  НачалоБлокчейнАнализиAtomic Wallet е експлоатиран, потребителите съобщават за загуба на цели портфейли

  Atomic Wallet е експлоатиран, потребителите съобщават за загуба на цели портфейли

  Няколко потребители съобщиха за загуби на крипто активи, твърдейки, че средствата, държани в приложението Atomic Wallet, са изчезнали.

  Съобщава се, че Atomic Wallet е бил експлоатиран, като потребителите съобщават за пълни загуби на техните крипто портфейли. Atomic е децентрализиран портфейл без попечителство, което означава, че потребителите са отговорни за активите, съхранявани в приложението.

  „Получихме доклади за компрометирани портфейли. Правим всичко възможно да проучим и анализираме ситуацията. Тъй като разполагаме с повече информация, ще я споделим съответно“, заяви екипът на Atomic в туит на 3 юни.

  Няколко потребители коментираха публикацията, съобщавайки за загуби, твърдейки, че средствата са изтрити от приложението за дигитален портфейл. Служителят по веригата ZachBTX — известен с проследяването на откраднати средства и подпомагането на хакнати проекти — участва в разследването. Към момента на писане не е ясно как е извършена атаката. Atomic твърди, че има над 5 милиона потребители.

  Потребителите на Twitter също съобщиха, че средствата в приложението Atomic Wallet са били откраднати в миналото. „Това се случи с моя BTC преди 6 месеца с Atomic. Те просто отговориха обратно, за да защитят вашия pw, начална фраза, бла-бла… Казах им, че дори НЕ е възможно! Всичко, което правя, е да използвам U за обмен и след това да преместя крипто. Моят отговор към тях, няма да използвам U повече тогава! Сега бях прав!“ написа един потребител в отговор на публикацията.Атаката се присъединява към нарастващ списък от крипто хакове, извършвани всяка седмица. На 28 май приложението Jimbos Protocol за децентрализирани финанси (DeFi) беше експлоатирано, което доведе до загуба на 4000 EtherETHтикери надолу1845 долара, на стойност около 7,5 милиона долара. Tornado Cash, децентрализиран крипто миксер, също беше наскоро хакнат. На 20 май хакер успешно даде 1,2 милиона гласа на злонамерено предложение, постигайки пълен контрол върху управлението на протокола.Крипто хакери са откраднали около 3,8 милиарда долара миналата година, главно чрез свързани със Северна Корея нападатели, експлоатиращи DeFi протоколи, според доклад на Chainalysis. Друг анализ от TRM Labs разкри, че въпреки че броят на инцидентите през Q1 на 2023 г. остава същият, средният размер на хакването е спаднал до $10,5 милиона от близо $30 милиона през Q1 на 2022 г.„За съжаление, това забавяне най-вероятно е временно забавяне, а не дългосрочна тенденция“, отбеляза TRM Labs, предупреждавайки, че само няколко широкомащабни атаки могат отново да наклонят везните.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...