Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнПо целия свят приемането на биткойн напредва блок по блок

  По целия свят приемането на биткойн напредва блок по блок

  Месец юни 2021 г. ще бъде запомнен като месец, белязан от страх. Изключителен страх дори на биткойн пазара. През целия месец по-голямата част от инвеститорите направиха грешката, като се фокусираха единствено върху цената на биткойните и съобщенията FUD (страх, несигурност и съмнение), които непрекъснато придружаваха забраната на Китай за биткойн.

  Въпреки че няма съмнение, че биткойн хеш процентът е силно ударен от забраната на Китай за биткойн, трябва да се научите да гледате отвъд обикновените краткосрочни въздействия.

  В дългосрочен план това е нещо изключително възходящо, което ще бъде от полза за цялата биткойн система. Големият изход от копаенето на биткойни, който наблюдаваме от Китай на Запад, ще засегне два основни проблема, които постоянно се използват от противниците на Биткойн:

  • Централизацията на Bitcoin Hash Rate в Китай.
  • Въздействието на системата за биткойн върху околната среда.

  Тези с дългосрочен поглед върху биткойните се възползват от настоящата ситуация, за да натрупат повече

  Със забраната на Китай за биткойни, оборудването, което ще бъде преразпределено по целия свят, ще се стреми да използва колкото се може повече електроенергия от възобновяема енергия. Това значително ще подобри количеството възобновяема енергия, използвана от системата за биткойн за работа.

  И накрая, по-доброто разпределение на Hash Rate по света ще реши последния малък проблем с централизацията, който някои противници на Биткойн биха могли да видят досега.

  Някои хора разбират всичко това и затова решават да се възползват от цената на биткойн, която се движи странично между 30 000 и 35 000 долара в продължение на няколко дни. Пол Тудор Джоунс например обясни в началото на юни 2021 г., че е решил да премести разпределението на портфейла си от 1% на 5% в биткойн.

  Пол Тудор Джоунс особено цени гаранциите, които Биткойн предлага на своите потребители .

  Все повече милиардери приемат биткойн заради невероятните гаранции, които дава на своите потребители

  От мексиканска страна това е милиардерът Рикардо Салинас Плиего, третият най-богат човек в Мексико, за когото току-що научихме, че е привърженик на Биткойн.

  Интервю, което той даде преди година, току-що се появи. Рикардо Салинас Плиего обяснява, че фиатните валути са истинска измама. След това той уточнява защо харесва биткойн. Не е изненадващо, че сигурността, която предлага Биткойн, кара този милиардер да възприеме Биткойн революцията.

  За него, ако държавата държи един актив през следващите 30 години, логично би трябвало да е Биткойн.

  След това подкрепя своята теза, като подробно изчислява математиката зад безкрайната девалвация на мексиканското песо, неговата местна валута. Песото беше 20: 1 с щатския долар, когато той започна кариерата си през 1981 г. Днес песото е 20 000: 1 с щатския долар.

  Най-невероятното тук е, че тази статистика дори не отчита девалвациите на щатския долар, които са се случили през последните няколко десетилетия. Следователно за Рикардо Салинас Плиего възможността да притежава твърди пари като биткойн е нещо съществено за защита на плодовете на неговия труд.

  Индианците, които обичат златото, бавно, но сигурно преминават към биткойн

  Наблюдението, което правят тези милиардери, се споделя от все повече хора по целия свят. В статия на Bloomberg от 28 юни 2021 г. се обяснява, че все повече индийци залагат на биткойн вместо на злато. Това е силен сигнал, тъй като е известно, че индийците обичат златото, което предават от поколение на поколение.

  Когато смятате, че Индия има население от близо 1,4 милиарда души, можете да кажете, че търсенето на биткойн ще бъде огромно от тази страна в бъдеще.

  В световен мащаб тя ще бъде огромна по целия свят. Примерите, които току-що ви дадох, очевидно са само малка част от случващото се по целия свят. От Пакистан до Нигерия до Индия, все повече хора разбират, че биткойнът е необходимост за защита на бъдещето на парите им.

  Финални мисли

  Блок след блок, приемането на биткойн продължава да се движи в правилната посока.

  Ако това все още не се превърне в покачване на цената на биткойн, това е само временно. Винаги отнема време, за да се материализира, но няма съмнение, че в рамките на няколко седмици или месеци цената на Биткойн отново ще надмине рекордното си ниво (ATH) от $ 64.8K, достигнато през април 2021 г.

  Тези, които имат предвидливостта да се възползват от настоящата ситуация, за да натрупат повече, ще бъдат големите победители, както винаги. При биткойните няма място за късмет. Получавате само това, което заслужавате . От вас зависи да вземате решенията си въз основа на тази основна истина.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникin-bitcoin-we-trust
  Чрезpublish0x

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...