Още
  НачалоКриптовалутиNFTsAirdrops - Как да участвате (и да получите безплатни пари)

  Airdrops – Как да участвате (и да получите безплатни пари)


  В историята на криптовалутите някои събития се открояват, защото понякога са променили живота на някои хора, само защото са били „на правилното място“ и в точното време. Имам предвид “ Airdrops „ , термин, който се отнася до безплатния кредит на определено количество нови токени в избрани портфейли. Сумата може да варира от няколко стотинки до няколко хиляди долара !

  Но как можем да получим Airdrop?

  Въпросът е един от най-популярните, но отговорът понякога не е толкова прост. В миналото най-печелившите Airdrops са били например $UNI, $DYDX, $FORTH, ENS и много други. Единственото общо нещо между тях е, че са раздадени на тези, които са извършили определени действия , като например използване на определена DeFi платформа или държане на определен токен (или NFT) в портфейла си (преди airdrop).

  Например, през 2020 г. тези, които държаха $AMPL (един от текущите токени за награди на Publish0x ) в портфейл (без обмен), получиха правото да поискат токена за управление на Ampleforth ($FORTH). Само за да бъдем точни, портфейл с баланс от само €4,80 в Ampl може да изисква €3500 в FORTH.

  efb9c066d9b5b6d7676d3cd24ed5a9379202cf9504165daa751c8898aa40746d.jpg

  Следователно може да се каже, че за да получите Airdrop, подобен на тези от миналото, е необходимо да взаимодействате по някакъв начин с DeFi платформа, с CeFi или, по-общо казано, с услуга, която все още няма своя собствена валута.

  Защо се генерират Airdrops?

  Всъщност има повече от една причина някой да кредитира своя токен на някои потребители:

  • Ангажирайте общността и привлечете повече хора към вашата услуга,
  • Причини, свързани с управлението (създайте децентрализирана система за гласуване сред пълчищата),
  • Кражба на пари и потребители от други платформи ( атака на вампири ).
  decdd72cc3628560cac8e39a4754fa6d4481c71dfa8b18d69bea68967186cbd7.jpg

  Как да… 

  Има много спекулации кои платформи нямат токен и следователно може да го издадат в бъдеще. Нека видим най-акредитираните и се опитаме да разберем как да спечелим евентуалната възможност за получаване на тяхното airdrop. Като пример избрах една по категория (платформа за анюитети, портфейл, блокчейн и т.н.), но преди да ги видя конкретно, си спомням, че (най-вероятно) ще е необходимо да взаимодействам с тях поне веднъж, за да отговаряте на условията за airdrop (ако се случи).

  1. BlockFi : това е CeFi платформа, където е възможно да се наемат различни монети (включително Bitcoin и Ethereum). Освен това има функция “ размяна „, която ви позволява бързо да конвертирате монета, която притежаваме, в друга поддържана. Мнозина вярват, че рано или късно BlockFi ще пусне свой собствен токен, точно като своя конкурент Celsius Network (който има $CEL), с който да раздава по-високи лихви. Ако не познавате BlockFi, прочетете тази статия: Моят CeFi опит: BlockFi

  2. Metamask: друго много важно име в крипто света. Това е основният портфейл без съхранение за Ethereum и неговите токени. Тъй като все още няма собствен токен, за разлика от други портфейли като TrustWallet, Atomic или C98, има вероятност той да бъде създаден в бъдеще и кредитиран на активните му потребители. Ако не знаете как да използвате Metamask, прочетете тази статия:  Урокът за METAMASK 

  3. Unstoppable Domains : Точно както Ethereum Name Service, която наскоро пусна свой собствен токен, Unstoppable Domains може да го направи в бъдеще. Това са компании, които разработват софтуер и предоставят възможност за регистриране на уеб домейн в блокчейна. Всъщност ENS наскоро раздаде големи количества от своя токен на собствениците на домейни Ethereum. Ако искате да научите повече за Unstoppable Domains, прочетете това:  Какво представляват Unstoppable Domains?

  4. Opensea: е платформа, изградена на блокчейн на Ethereum, която позволява обмен на NFT. В момента той е основно отговорен за изгарянето на ETH поради голямото количество газови такси, които произвежда. Любопитното обаче е защо тази платформа все още няма собствен токен.

  5. Arbitrum: Накрая, като представител на Ethereum слой 2, аз избрах Arbitrum. Всъщност, за разлика от Matic или Loopring, той няма токен. Много потребители на Arbitrum се надяват на пускането му.

  Напомням на читателя, че това, което току-що съобщих, е резултат от проучване, проведено в интернет и поради тази причина данните трябва да се третират с необходимата надеждност. Всъщност не е сигурно, че някоя от гореспоменатите платформи някога ще пусне своя токен. Във всеки случай простото общуване с тях не струва нищо. DYOR. 

  Повтарящи се Airdrops

  И накрая, има някои airdrops, които постоянно се дават на тези, които притежават конкретна криптовалута. Такъв е случаят например с $LUNA и $ATOM, чиито притежатели имат право да получат токените на проектите, които са стартирани в съответните им блокчейн. По-специално, често не е достатъчно да държите криптовалутата в портфейла, но се изисква тя да бъде заложена с валидатор, за да допринесе за сигурността на мрежата. Чрез портфейлите Terra Station (за LUNA) и Keplr (за ATOM) е възможно да се делегира валидатор, който да възприема наградите от залагането и въздушните пускания на различните проекти.

  912c0e6fcde39a99c7d1d89a31c2e20747ad55a9b84818fd2e17397783b284ee.jpg

  Рискове от Airdrop

  Участието в airdrop не винаги е безрисково . Тъй като става въпрос за получаване на безплатни монети, може да мислим, че това винаги работи в наша полза, но не е така. Всъщност често се обявяват бъдещи дати, на които се прави моментна снимка на портфейлите, съдържащи определени токени, за да се кредитират други. Борса на Майар(когато беше пуснат токен $MEX) и протоколът Venus (с $VRT) използваха точно тази техника. Бяха направени моментни снимки на $EGLD и $XVS съответно, съдържащи се в портфейли без съхранение и впоследствие същите тези портфейли успяха да получат определено количество токени. Но къде е рискът? Просто: много хора купиха EGLD и XVS преди моментните снимки, което ги накара да увеличат цената и след това ги препродадоха, което доведе до внезапно изхвърляне. Тези, които не бързаха да препродадат, се оказаха на загуба и дори airdrop не компенсира разликата в стойността.

  В заключение

  Видяхме как има много възможности за печалба в този крипто-свят, но човек също е изложен на много рискове. Airdrop е едно от нещата, които се очакват най-малко и което понякога променя картите на масата. Затова напомням на всички никога да не инвестирате на сляпо и да проучите платформата, на която решите да разпределите средства. DYOR, защото винаги е много лесно да загубиш всичко.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]
  Източникthe-microcoiner

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...