Още
  НачалоБлокчейнАнализи5 причини защо биткойн ще победи банкирането

  5 причини защо биткойн ще победи банкирането

  Сатоши Накамото създаде биткойн през 2008 г. Изглежда сигурно, че ипотечната криза от 2008 г. е част от мотивацията му да създаде по-справедлива парична система за всички нейни потребители. Трябва да се каже, че банковата система работи за малцина привилегировани за сметка на мнозина.

  От централни банки до частни банки, сегашната система е непрозрачна и действа против интересите на мнозина.

  С биткойн се справяте с голяма промяна в парадигмата. За първи път в живота си можете да се насладите на плодовете на труда си, без да е необходим посредник, който несправедливо да ви казва какво да правите. Уникалната възможност, която биткойн представлява, ми дава да се разбере, че тази система в крайна сметка ще победи банките.

  В това, което следва, ви давам поне 5 големи причини, поради които мисля, че това ще се случи.

  Биткойн ви позволява да се насладите на плодовете на вашия труд по всяко време

  Системата на биткойн мрежата винаги работи. Можете да извършвате транзакции по всяко време без никакви ограничения. Не е нужно да чакате банковата система да започне да работи отново в началото на седмицата, за да направите парична транзакция до приятел от другия край на света.

  Можете да го направите в събота от 20 часа, ако желаете.

  Удивителното е, че вашият приятел ще получи биткойн, който му изпратите за минути. За разлика от това, системата за междубанкови разплащания SWIFT ще изисква от вас да изчакате от 2 до 5 дни. В свят, в който всичко се движи все по-бързо и по-бързо, не е възможно да се налага да чакате няколко дни, за да превеждате пари по целия свят.

  Членовете на поколение Z и поколение Alpha ще намерят това за още по-неприемливо. Така биткойн ще стане техен първи избор. Безсмислено нещо в свят, в който всичко ще бъде цифрово.

  Биткойн ви позволява да използвате парите си при ниски такси

  Когато правите транзакция в биткойн мрежата, трябва да платите такса за транзакция. Това се използва за финансиране на работата на миньорите, които защитават биткойн мрежата, като предоставят изчислителната си мощност на системата.

  Голямата разлика с настоящата банкова система е, че таксите, които плащате, зависят само от сумата, която искате да преведете. Така че можете да прехвърлите няколко милиона долара в BTC за по-малко от $1. Немислимо със системата SWIFT.

  Таксите за транзакции зависят основно от броя на транзакциите, чакащи в мрежата. Така че, колкото повече мрежата е наситена, толкова повече ще трябва да увеличите таксите за транзакции, за да насърчите миньорите да дадат приоритет на вашата транзакция за вмъкване в следващия блок, който ще се опитат да потвърдят.

  С Lightning Network ситуацията е още по-проста. Таксите за транзакции са практически нулеви, а скоростите на транзакциите са мигновени. Lightning Network, чието усвояване нараства стабилно, е бъдещото решение за масовото приемане на биткойн като платежно средство в ежедневието.

  Биткойн ви позволява да спестявате плодовете на вашия труд със спокойствие

  Правото на спестяване е основно човешко право. Работите усилено и имате право да избирате какво да правите с плодовете на вашия труд. За съжаление сегашната система подмолно ви принуждава да харчите парите си за ненужни неща, от които не се нуждаете.

  Причината е проста и тъжна: ако спестявате в настоящата система, безкрайната парична инфлация на фиатните валути ще изяде покупателната ви способност. Щатският долар е предназначен да бъде изразходван.

  Биткойн съществува в ограничени количества, което променя играта. Когато поставите плодовете на вашия труд в мрежата на биткойн, вие имате съществена гаранция: 1 BTC днес винаги ще бъде равен на 1 на 21 милиона BTC след 10, 25 или 50 години.

  Оттам нататък можете да спестявате спокойно. Вашата покупателна способност в биткойн ще остане същата.

  Биткойн защитава вашата поверителност

  Биткойн е мрежа с псевдоним. Всички транзакции в мрежата са свързани с адреси, а не с хора. Де факто, вашата поверителност се зачита, стига да не разкриете адресите, свързани с вашата самоличност. Ако биткойнът е отворена книга, става дума само за това, което се случва в мрежата, а не за това какво правят хората с парите си.

  Другото предимство на биткойн е, че никой няма да поиска от вас да оправдаете транзакциите, които ще направите. Ако искате да изпратите 10 BTC на някой от другия край на света, можете да го направите. Това са ваши пари и следователно ваша отговорност.

  При сегашната система ще трябва да се оправдавате пред вашата банка, но също и пред митниците, а вероятно и пред други държавни служби, които биха ви заподозрели, че използвате парите си за незаконни дейности. Това са ваши пари, но трябва да ги използвате по правила, които не са ваши.

  Правила, които постоянно се променят. С биткойн правилата на играта са известни предварително и никога не се променят. Стабилността на биткойн протокола е забележителна в свят толкова несигурен като нашия .

  Биткойн ви дава свободата да живеете живота си според вашите собствени условия

  Комбинирайки това, което току-що ви казах, виждате 3-те основни свободи, които Bitcoin ви предлага:

  • Свобода за получаване на BTC.
  • Свобода за изпращане на BTC.
  • Свобода на HODL BTC.

  И това по всяко време. Оттам нататък биткойн ви позволява да живеете живота си според вашите собствени условия . Ето защо биткойнът е свързан с силата. След като имате частните ключове, свързани с вашия биткойн, вие контролирате. Никой не може да ви отнеме вашите биткойни или да ви спре да го използвате, както желаете.

  Това е голяма промяна на парадигмата от сегашната банкова система, където сте нещо като роб. Думата може да звучи силно, но това е усещането, което всички изпитваме, когато банкерите цензурират някои от нашите транзакции по напълно произволни причини.

  Биткойн ви позволява отново да бъдете господар на парите си.

  Последни мисли

  7,8 милиарда души на Земята, но само 130 милиона потребители на биткойн. Така че е ясно, че това, което обясних тук, все още не е очевидно за повечето хора. Ето защо, ако купите биткойн днес, вие ще бъдете ранен осиновител .

  Тези, които видяха защо биткойн ще победи банките преди всеки друг. Все повече хора ще се присъединят към биткойн революцията, за да се насладят на свободата, която тази система им дава през живота им.

  Ключът е да се разбере, че биткойн е свързан със свободата.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...