Още
  НачалоБлокчейнАнализиЧЕТВЪРТА ИНДУСТРИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ, ЦЕЛТА НА МЕТАВСЕЛЕНАТА - НОВИЯТ ПАЗАР

  ЧЕТВЪРТА ИНДУСТРИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ, ЦЕЛТА НА МЕТАВСЕЛЕНАТА – НОВИЯТ ПАЗАР

  И все пак IBM предвижда много бизнеси и организации с нестопанска цел да процъфтяват във виртуалните светове. Маркетолозите могат да използват така наречените метавселени, за да проектират готин образ на продуктите, а търговските обекти могат да ги използват, за да продават стоки от реалния свят. Адвокати, счетоводители и агенти по недвижими имоти също биха могли да създадат магазин във виртуални светове, за да се срещат с клиентите неофициално. Прочети повече (https://www.cnet.com/tech/gaming/meet-me-in-my-avatars-office) Горната статия е отпечатана през 2007 г. Мета-(средният) стих (https://www.etymonline.com/word/meta-#etymonline_v_14705) не е плод на въображението на Марк Зукърбърг. Това ще бъде мястото, където ще се осъществява бъдещият бизнес и търговия (за момента). Бизнесът с тухли и хоросан ще бъде заменен от виртуални места за пазаруване, докато логистичните компании поемат целия контрол върху движението на продуктите, смята Amazon. Прогнозно програмиране за идеята на Metaverse започна през 1992 г., чрез роман, наречен Snow Crash, от Wikipedia (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Metaverse):

  Терминът метавселена е въведен в научнофантастичния роман на Нийл Стивънсън от 1992 г. „Снежна катастрофа“, където хората, като програмируеми аватари, взаимодействат помежду си и със софтуерни агенти в триизмерно виртуално пространство, което използва метафората на реалния свят. Стивънсън използва термина, за да опише наследник на интернет, базиран на виртуална реалност. Моля, отделете време да прочетете следната серия от 4 части, озаглавена The Metaverse Explained (https://medium.com/@LoupVentures/the-metaverse-explained-part-1-an-inside-look-f6e15696ae0c), тя е много показателна. Част 2 (https://loupfunds.com/the-metaverse-explained-part-2-why-it-matters).. Част 3 (https://loupfunds.com/the-metaverse-explained-part-3-economics).. Част 4 (https://loupfunds.com/the-metaverse-explained-part-4-challenges)

  Сега ще разберете защо идва цифровата валута и блокчейн технологията. След като всичко това стане безжично и вградено в човешката тъкан, то ще запечата съдбата на човечеството. Докато една част от вас живее в облака, играейки фантазия (сън), друга част от вас (отвлеченият ви ум) ще робува във фабрика за интелигентен град (която ще бъде точно до вашето спящо общежитие в интелигентния град), правейки неща за вашите господари. Няма да имате чувството, че сте съзнателен индивид в действителност, макар и за това, че сте заети във виртуален затвор на ума, който няма да можете да напуснете. Частта от вас, която ви прави това, което сте, ще бъде затворена в комплекс от цифрови сървъри. Това ще бъде краят на индивидуалността. Оценявате ли разликата между реалността и виртуалната реалност? Ако не, започнете да мислите за това сериозно!

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникcnet

  1 коментар

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...