Още
  НачалоКриптовалутиАлткойниВластите на Обединеното кралство конфискувха 190 милиона долара в Crypto

  Властите на Обединеното кралство конфискувха 190 милиона долара в Crypto

  $ 190 млн. В криптовалута, конфискувани при най-големия запор във Великобритания

  Обединеното кралство преживя най-голямото конфискуване на криптовалутни фондове, тъй като над 190 милиона долара са конфискувани от престъпници.

  Властите на Обединеното кралство са извършили едно от най-големите изземвания на криптовалутни активи на стойност над 190 милиона долара. Специалисти-детективи от Командването за икономическа престъпност на Met конфискуваха средствата след разследване за пране на пари.

  Според съобщение за пресата от Командването за икономическа престъпност на Met, местните власти са извършили „най-голямото конфискация на криптовалута във Великобритания“, което също се смята за „едно от най-големите в световен мащаб“.

  Докато разследването продължава, детективите отказват да предоставят подробна информация за точния характер на престъпленията или да идентифицират престъпниците. Вместо това Джо Райън, детектив Констебъл, коментира, че лошите актьори трябва да легитимират парите си. В противен случай те „рискуват да бъдат иззети от органите на реда“.

  Дори с използването на иновативни технологии като криптовалути, Райън обеща да работи за превръщането на „Лондон в изключително трудно място за работа на престъпниците“.

  Заместник-помощник-комисар Греъм Макналти призна, че „парите остават крал“, когато става въпрос за пране на незаконно получени средства. Въпреки това, „докато технологиите и онлайн платформите се развиват, някои преминават към по-усъвършенствани методи за пране на печалбите си“.

  „Тези служители не само работят, за да нарушат и изземат средствата, прехвърляни цифрово, те продължават да лишават престъпниците от твърди пари. През финансовата 2020/2021 г. ние иззехме над 47 милиона британски лири от ръцете на престъпниците. Тези пари вече не могат да се реинвестират в престъпление, не могат да се използват за закупуване и търговия с наркотици и оръжия и не могат да се използват за примамване и експлоатация на млади и уязвими хора за престъпност. “ – той добави.

  Не е първият случай

  Гореспоменатото изземване може да е най-голямото във Великобритания, както твърдят властите, но в миналото е имало и други. CryptoPotato съобщи за такъв, който се появи в началото на годината.

  В него британската столична полицейска служба (MPS) арестува 35-годишна жена и конфискува над 150 000 долара биткойн. Извършителят е получил средствата чрез измамни заявления за държавни заеми за предприятия, засегнати от пандемията COVID-19.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникcryptopotato

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...